időjárás 4°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo

Pont a választások eredménye maradt ki a váci önkormányzati újságból

Magyar Nemzet
Forrás: Váconline.hu
2022.04.20. 16:41 2022.04.20. 16:50
Pont a választások eredménye maradt ki a váci önkormányzati újságból

Hogy senkinek se legyen kétsége, milyen a baloldali „független”, „közszolgálati”, közpénzből fenntartott sajtó, a baloldali vezetésű Vác most megmutatta: az önkormányzati havilap, a Váci Hírnök áprilisi száma a választások eredményéről egy sorban sem számol be

írta meg a Váconline.hu.

Mint fogalmaznak, a választókerületben, de Vácon is nagy fölénnyel nyert a jobboldal, és jóval több mint tíz százalékpontos hátrányba került a 2019-ben még hétharmados önkormányzati többséget eredményező választási győzelmet arató baloldal.

Jól mutatja, hogy a baloldal a helyi közmédiát mennyire politikai propagandára használja, hogy a választások előtti szám címlapján pont Inotay Gergely, a baloldal országgyűlési képviselőjelöltje szerepelt, aki egy eddig nem nagyon látott műfajban „alpolgármesteri beszámoló”-ként kapott jelentős terjedelemben lehetőséget a választók meggyőzésére. Jobboldali ellenfele hasonló lehetőséget nem kapott – teszik hozzá.

Szintén mutatja a baloldali vezetésű város pártos média viszonyait, hogy a választások eredménye ugyan nem került be az áprilisi számba, de az előző jobboldali vezetés lejáratása jelentős terjedelmet kapott a lapban. Nem fukarkodnak a sajtó kiadásokkal sem: a városi médiára éves szinten több mint 40 millió forint közpénzt fordít a város.

Bár az április 3-i választás eredménye nem fért bele az újságba, de az április 2-i vízilabda-eredmények még igen: „Április 2-án a csongrádi legénység fogadta a csoport résztvevőit. Itt a nap nyitó összecsapásán sajnos az orvosegyetemisták és a házigazdák is jobbnak bizonyultak a mieinknél. Vác – SE SK 5-13, Vác – Csongrád 11-20.” A márciusi lapszámba pedig még bőven belefért a polgármester március 3-i sajtótájékoztatójáról a beszámoló. Látható tehát, hogy a lapzárta nem volt akadálya a közlésnek.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: Bach Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.