Rétvári: A rendszerváltás óta soha ennyi ember nem döntött azonos irányban

A gyermekvédelmi népszavazás eredményeit hasonlította össze a korábbi referendumok számaival az államtitkár.

Forrás: Facebook2022. 04. 13. 9:18
null
20201202 Budapest Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1990. óta soha ennyi ember nem döntött azonos irányban egyetlen népszavazáson sem, mint most a gyermekvédelem kérdéseiben

– írta közösségi oldalán Rétvári Bence. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára összesítette a rendszerváltás óta megtartott népszavazások eredményeit:  

  • 1990-ben a köztársasági elnök közvetlen megválasztásáról szóló népszavazáson 926 ezer ember értett egyet.
  • 1997-ben a NATO-csatlakozással kapcsolatos népszavazáson 3,3 millióan voksoltak egy irányba.
  • 2003-ban az EU-tagsággal hárommillió ember értett egyet.
  • 2004-ben a kettős állampolgárságról és a kórházak állami tulajdonban maradásáról szóló népszavazáson 1,9 millió ember döntött ugyanúgy.
  • 2008-ban a vizitdíjról, kórházi napidíjról szóló szociális népszavazáson 3,3 millió ember voksolt egy irányba.
  • 2016-ban a betelepítési kvótát ellenző népszavazáson 3,3 millió ember szavazott egy irányba.2022-ben a gyermekvédelmi népszavazáson több mint 3,5 millió ember értett egyet az egyes kérdésekben.

– A magyar emberek tehát olyan számban erősítették meg népszavazáson a gyermekvédelmi törvényt, amire nem volt még példa a magyar demokrácia történetében. Ez minden demokratát kötelez – állapította meg a politikus.

Rétvári Bence szerint ez a kimagasló eredmény 

egyértelművé teszi, hogy a mindenkori magyar kormánynak ugyanúgy kötelessége megvédeni a gyerekeket a gender átnevelő programoktól, 

mint ahogy kiállunk Magyarország EU- vagy NATO-tagsága mellett, vagy ahogy elutasítjuk az illegális migrációt. 

– Nem legitim álláspont szembe menni a közvetlen népakarat ilyen mértékű demokratikus döntésével. A gyermekvédelem kérdését tehát a népszavazáson a magyar emberek jó időre rendezték – rögzítette az államtitkár. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.