A baloldalnak önvizsgálatot kell tartania

Hollik István szerint felelőtlen viselkedést tanúsít a baloldal.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 17. 12:06
HOLLIK Istvn
Budapest, 2021. mjus 19. Hollik Istvn KDNP-s kpvisel felszlal a 2022-es kltsgvetsi trvnyjavaslat ltalnos vitjban az Orszggyls plenris lsn 2021. mjus 19-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollik István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) képviselője arról beszélt a napirend előtti felszólalásában, hogy az április 3-i választás eredményeinek megismerése után a baloldalon érdemes lett volna a vereség okát elemezni. 

Úgy látszik, hogy még ez a történelmi vereség sem volt elég ahhoz, hogy önvizsgálatot tartsanak, ehelyett a miniszterelnök-jelöltjük továbbra is a választókat hibáztatja a vereségért, Gyurcsány Ferenc szerint pedig az egész magyar demokrácia, a választási rendszer törvénytelen 

– emelte ki a kormánypárti politikus. Hozzátette: az ellenzéki képviselők még arra is büszkék, hogy nem nagyon akarnak bejárni a munkahelyükre, egy társuk még az esküt sem tette le. 

„Ez elképesztően felelőtlen, mert Magyarország rendkívüli kihívások elé néz, háború van a szomszédságban, gazdasági válság kopogtat az ajtón, és ebben a nehéz helyzetben össze kell fogni, minden erőt a nemzet megerősítése érdekében össze kell fogni, ami az ellenzékre is felelősséget ró” – jelentette ki Hollik.

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában elmondta: egy képviselő joga és kötelessége részt venni az Országgyűlés munkájában, részt venni az üléseken és a bizottságok munkájában. 

Ez nem morális kötelesség, hanem törvény írja elő 

– mutatott rá.

Az államtitkár szerint ami hétfőn elhangzott, súlyos állítás volt Gyurcsány Ferenc részéről, ez a hozzáállás pedig azt vetíti előre, hogy az ellenzék valószínűleg törvénytelenségre készül a kormánnyal szemben, ezt próbálja meg ideológiailag megalapozni azzal, hogy törvénytelennek tekinti a kormányt.

Elfogadhatatlan, hogy a saját mandátumukat törvényesnek tekintik az ellenzéki képviselők, de a kormányt nem 

– hangsúlyozta Répássy.

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.