Civilek: A baloldal női képviselői és a Jobbik határolódjon el a gyanúsított politikustól

A szervezetek felhívást tettek közzé a női méltóság védelmében és a bántalmazás ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: FICSAK2022. 05. 15. 11:50
20211007 Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés, a megyeházán A Bessenyei Nagyteremben. Fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország Képen: Adorján Béla képviselő Földi István képviselő Tóth Viktor képviselő Fotó: Sipeki Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szervezeteink a női méltóság feltétlen tiszteletben tartására és a szexuális erőszak, bármilyen bántalmazás, zaklatás visszautasítására alapvető és mindenkitől elvárható normaként tekintenek – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a a Mindennapok Női Szemmel Egyesület, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége egy jobbikos politikus nemierőszak-kísérletének gyanúja kapcsán.

Épp ezért elfogadhatatlannak tartjuk – ha igaznak bizonyul a súlyos vád –, hogy a gyanúba került politikus párttársai, a Jobbik elnöke, a Jobbikkal szövetséges baloldali pártok képviselői, valamint a baloldali sajtó nem áll ki az áldozat védelmében, a bántalmazás elítélése mellett– jelentették ki.

A magyar közéletben tevékenykedő, az emberek felhatalmazása alapján, közpénzekből finanszírozott pártpolitikusokkal szemben a női méltóság feltétlen tiszteletben tartása és a szexuális erőszak, bármilyen bántalmazás, zaklatás visszautasítása még fokozottabban áll fenn, hiszen ők társadalmi mintát is jelentenek a magyar emberek számára és köti őket támogatóik beléjük vetett bizalmának felelőssége is – hangsúlyozták, hozzátéve: mindez az általános, törvényi keretek szabta felelősségen túl magasabb erkölcsi mércét támaszt irányukba.

A közlemény aláírói az általuk jegyzett szervezetekkel együtt védik a női méltóságot, elítélik a zaklatás és a bántalmazás minden formáját, és felszólítják a Jobbikot, valamint a velük szövetséges erőket, hogy határolódjanak el a gyanúba került politikustól – emelték ki.

Különösképp felszólítjuk a baloldal női országgyűlési képviselőit – többek között Vadai Ágnest, Orosz Annát, Szabó Tímeát, Kálmán Olgát, Kunhalmi Ágnest –, hogy mutassanak példát és tegyék ezt meg, hiszen évek óta hangos szóval kiállnak a nők bántalmazása ellen – hangsúlyozták.

Az aláírók arra kérik az említett női politikusokat, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz annak érdekében, hogy világos, közös üzenetünk a magyar társadalom minden tagjához eljuthasson: a bántalmazás, a zaklatás minden formája elfogadhatatlan, politikus elkövető esetén pedig a törvényi felelősség mellett világos politikai következményekkel is kell járjon.

Borítókép: Földi István (Fotó: Sipeki Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.