időjárás 3°C Árpád 2023. december 11.
logo

Civilek: A baloldal női képviselői és a Jobbik határolódjon el a gyanúsított politikustól

Magyar Nemzet
Forrás: FICSAK
2022.05.15. 11:50 2022.05.15. 14:22
Civilek: A baloldal női képviselői és a Jobbik határolódjon el a gyanúsított politikustól

Szervezeteink a női méltóság feltétlen tiszteletben tartására és a szexuális erőszak, bármilyen bántalmazás, zaklatás visszautasítására alapvető és mindenkitől elvárható normaként tekintenek – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a a Mindennapok Női Szemmel Egyesület, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége egy jobbikos politikus nemierőszak-kísérletének gyanúja kapcsán.

Épp ezért elfogadhatatlannak tartjuk – ha igaznak bizonyul a súlyos vád –, hogy a gyanúba került politikus párttársai, a Jobbik elnöke, a Jobbikkal szövetséges baloldali pártok képviselői, valamint a baloldali sajtó nem áll ki az áldozat védelmében, a bántalmazás elítélése mellett– jelentették ki.

A magyar közéletben tevékenykedő, az emberek felhatalmazása alapján, közpénzekből finanszírozott pártpolitikusokkal szemben a női méltóság feltétlen tiszteletben tartása és a szexuális erőszak, bármilyen bántalmazás, zaklatás visszautasítása még fokozottabban áll fenn, hiszen ők társadalmi mintát is jelentenek a magyar emberek számára és köti őket támogatóik beléjük vetett bizalmának felelőssége is – hangsúlyozták, hozzátéve: mindez az általános, törvényi keretek szabta felelősségen túl magasabb erkölcsi mércét támaszt irányukba.

A közlemény aláírói az általuk jegyzett szervezetekkel együtt védik a női méltóságot, elítélik a zaklatás és a bántalmazás minden formáját, és felszólítják a Jobbikot, valamint a velük szövetséges erőket, hogy határolódjanak el a gyanúba került politikustól – emelték ki.

Különösképp felszólítjuk a baloldal női országgyűlési képviselőit – többek között Vadai Ágnest, Orosz Annát, Szabó Tímeát, Kálmán Olgát, Kunhalmi Ágnest –, hogy mutassanak példát és tegyék ezt meg, hiszen évek óta hangos szóval kiállnak a nők bántalmazása ellen – hangsúlyozták.

Az aláírók arra kérik az említett női politikusokat, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz annak érdekében, hogy világos, közös üzenetünk a magyar társadalom minden tagjához eljuthasson: a bántalmazás, a zaklatás minden formája elfogadhatatlan, politikus elkövető esetén pedig a törvényi felelősség mellett világos politikai következményekkel is kell járjon.

Borítókép: Földi István (Fotó: Sipeki Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.