Elárulta a budavári önkormányzat, hogy mennyi támogatást kapott az alpolgármester

Az I. kerületi önkormányzat negyedmillió forintnyi támogatást nyújtott egy kuponos akció keretében az alpolgármester érdekeltségébe tartozó kávézónak. A Csobánczy Gábor eltitkolt vagyonával kapcsolatos kérdéseinkre azonban a mai napig nem érkezett válasz.

Bácskai Balázs (MWH)
2022. 05. 03. 14:47
Csobanczy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 253 500 forint értékben kapott vissza nem térítendő támogatást a Csobánczy Gábor I. kerületi DK-s alpolgármester érdekeltségébe tartozó Main Street 25 Breakfast and Coffee kávézó – tudatta a Mediaworks Hírcentrumának kérdésére a budavári önkormányzat.

A pénzek egy önkormányzati akció nyomán érkeztek a kávézóhoz: a kerületvezetés hat helyi vendéglátóipari egységgel kötött megállapodása értelmében a helyben lakó budavári nyugdíjasok 1500 forintos kuponokat kaptak, amelyek ellenértékét elfogyaszthatták. A kuponokat végül az éttermek és kávézók beválthatták az önkormányzatnál, vélhetően így kívántak segíteni a koronavírus okozta gazdasági problémák idején.

A Main Street 25 Breakfast and Coffee-hoz papíron semmi köze nincs Csobánczy Gábor alpolgármesternek, az azt üzemeltető Gold Group Kft.-ben sem tulajdonosi, sem pedig alapítói minőségében nincs jelen. 

Ám számos jelből arra lehet következtetni, hogy Csobánczy a kávézó valódi tulajdonosa.

A Main Street 25 Breakfast and Coffee (Fotó: Google)

Mint azt a Hírcentrum korábban bemutatta, Csobánczy Gábor alpolgármesteri kinevezése után is a menedzsment tagja volt egy Dubajban működő cégnek, az Al Manal Beacon LLC-nek. A társaság többek között az adóoptimalizálásban segíti az Egyesült Arab Emírségekben létrehozott vállalkozásokat. 

Az Al Manalhoz 2016 első negyedévében csatlakozott Csobánczy Gábor, akit az erről szóló Facebook-posztban a Gold Group Kft. vezetőjének nevezett a cég.

Ez ugyanazon gazdasági társaság, amely az I. kerületi kuponos akcióban részt vett, és amely a Main Street 25 Breakfast and Coffee tulajdonosa. Csobánczy arcképe a dubaji cég menedzsmentjének tagjai között még 2020 májusában is megtalálható volt, a politikus azonban 2019 októberétől alpolgármester az I. kerületben.

Az alpolgármester saját, privát Facebook-oldalán hirdetett meg egy álláslehetőséget a kávézóba korábban, elérhetőségként pedig a saját e-mail-címét adta meg. 

Mindemellett érdemes kiemelni, hogy a Gold Group Kft. és annak ügyvezetője, Pető Dóra ugyanarra a lakcímre van bejelentve, mint Csobánczy Gábor.

Petőnek emellett számos közös vállalkozása van az alpolgármesterrel, egyesekhez a politikusnak szintén nincs köze papíron. 

Ilyen az Ékszerdoboz a Budai Vár Alatt nevű szálláshely, ahol azonban Csobánczy Gábortól lehet szobát foglalni telefonon. 

A politikusnak ezenkívül van egy szlovákiai cége, a P. S. Capital s.r.o., amely további gazdasági társaságokban és ingatlanokban meglevő érdekeltséget jelent. Mindebből azonban semmi sem látszik a politikus vagyonnyilatkozatában, azt évek óta üresen adja le.

Az eltitkolt vagyon kapcsán kérdésekkel fordultunk Csobánczy Gáborhoz, aki hetek óta nem hajlandó válaszolni. Ugyanígy nem válaszol az alpolgármester ügyeiről szóló kérdéseinkre V. Naszályi Márta kerületvezető, hiába küldtük el neki többször is azokat.

 

Borítókép: Csobánczy Gábor (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.