időjárás 22°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Ursula von der Leyen és Kirill pátriárka is gratulált Orbán Viktornak

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.16. 18:52 2022.05.16. 20:47
Ursula von der Leyen és Kirill pátriárka is gratulált Orbán Viktornak

Az Európai Bizottság elnöke és az ortodox egyház vezetője és is gratulált Orbán Viktor miniszterelnök újraválasztásához.

Ön egyike annak a kevés európai politikusnak, akik munkájuk során figyelemreméltó erőfeszítéseket tesznek a keresztény értékek fenntartásáért, valamint a közerkölcs normáinak és a hagyományos család intézményének megerősítéséért

 − hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök újraválasztása alkalmából az ortodox egyház vezetője. 

Krill pátriárka kiemelte, tisztában van azzal, hogy a magyar kormányfő aktív védelmezője a közel-keleti és az afrikai országok üldözött keresztényeinek, továbbá levelében elismerően szól arról is, hogy az elmúlt években Magyarország és az orosz ortodox egyház jó kapcsolatokat épített ki egymással. 

A pátriákra nagyra értékelte, hogy Orbán Viktor figyelemmel kíséri a Magyar Ortodox Egyházmegye szükségleteit, s Magyarország közreműködésével sikeresen építenek illetve újítanak fel ortodox templomokat, beleértve a Nagyboldogasszony magyar ortodox székesegyházat − amely mint fogalmazott − Budapest egyik építészeti ékköve.

A délután folyamán az Európai Bizottság elnöke is gratulált Orbán Viktor miniszterelnökké történt újraválasztásához. Ursula von der Leyen a Twitteren ekképpen fogalmazott: 

„az EU példátlan kihívásokkal néz szembe, de várja a közös munkát annak érdekében, hogy együtt sikeresen kezelhessék ezeket”.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.