időjárás 27°C Csaba 2022. július 6.
logo

Vona Gábor: A Jobbik mélypontjáért Jakab Péter a felelős

Magyar Nemzet
2022.05.15. 09:42 2022.05.15. 09:47
Vona Gábor: A Jobbik mélypontjáért Jakab Péter a felelős

Ez a Jobbik történelmi mélypontja – jelentette ki Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója, a Jobbik egykori elnöke az ATV Öt című műsorában.

Vona Gábor szerint a választások óta eltelt másfél hónapban csökkent a Jobbik népszerűsége, és ennek Jakab Péter a személyi felelőse, aki mindenkit felelősnek tart magán kívül.

Magával kapcsolatban egy felelős van: a bőrdzseki. A bőrdzseki vitte el a balhét, mert azt nem láttuk a választások óta rajta – hangsúlyozta.

A Jobbik egykori elnöke szerint Jakab is bízik a gazdasági válságban, mert arról beszél, hogy majd ha jön a válság, akkor ott lesznek.

Ez a Jobbik történelmi mélypontja, ilyen mélyen még nem volt a Jobbik, mint most– jelentette ki Vona.

Kitért arra is, ilyen helyzetben miként lehetséges az, hogy valakit mégis újraválasszanak elnökké. Szerinte ez azért lehetséges, mert nincs már más.

– Szerintem Jakab Péter körül egy Stockholm-szindrómába került ez a párt. Hiszen akik még ott maradtak, azok mind részesei voltak, mind cinkosai voltak ennek az egész politikai ámokfutásnak, és önmagukkal szemben is ennek a tagságnak kritikát kellene gyakorolnia, ami nyilván a legnehezebb – fejtette ki a párt egykori elnöke.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.