A volt jobbikos képviselő szerint a párt működése már csak a pénzről szól

Egymilliárd forinthoz juthat hozzá a Jobbik elnöksége a következő négy évben – véli Varga-Damm Andrea.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2022. 06. 04. 19:47
VARGA-DAMM Andrea
Budapest, 2021. április 28. Varga-Damm Andrea független képviselõ felszólal a Magyarország Kormánya és Románia Kormánya között a Mátészalka - Csenger (H) és Oar (Óvári) - Satu Mare (Szatmárnémeti) (RO) közötti gyorsforgalmi úti kapcsolat létesítésérõl szóló megállapodás kihirdetésérõl tartott általános vitában, az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 28-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Pétert minden nő elbűvöli, aki anyáskodóan bánik vele

árulta el a Mandinernek adott interjújában Varga-Damm Andrea. Az egykori jobbikos országgyűlési képviselő szerint egykori pártját már nem lehet megmenteni, amit most csinálnak, az már csak a pénzről szól. Szerinte 

a Jobbik elnöksége a következő négy évben nagyjából egymilliárd forint bevételhez fog jutni, mely felett ők rendelkeznek.

Varga-Damm azonban ezúttal is védte Jakab Pétert, akiről azt mondta, hogy nem csak az ő felelőssége a kialakult helyzet. Korábban a politikus Potocskáné Kőrösi Anitáról, aki a Jobbik frissen megválasztott elnökhelyettese, azt írta, hogy mindenkit hátba szúrt eddig, aki jót tett vele. 

Mostani interjújában azt mondta Potocskánéról, hogy „ha ő nem fordít hátat azoknak a saját egyéni előrejutása érdekében, akikkel politikát lehetett volna csinálni, ma ő is, én is s még sokan képviselők lehetnénk.” Szerinte az egykori siófoki alpolgármester azzal verte át Jakabot, hogy elhitette vele, gazdasági szakemberként majd rendbe teszi a párt pénzügyeit, melyekkel korábban sok jobbikos elégedetlen volt. 

Az egykori országgyűlési képviselő szerint egyébként Jakab Péter nem fog lemondani, és a párt választmánya se hívhatná vissza. 

Jakab Péter legnagyobb hibájának viszont az elnökség elvállalását tartja az egykor a tisztségért ellene harcba szálló Varga-Damm Andrea. Szerinte, ha annak idején nem Jakabból lett volna Jobbik-elnök, 

akkor talán nem ilyen minősíthetetlenül gyengén politizált volna a Jobbik az elmúlt években.

– Nagyon komoly gondok voltak a tartalommal. Krumpliszsákok lengetése nem politizálás. Ezzel az ellenzéki politikával akar kormányozni valaki? – mutatott rá Varga-Damm Andrea.

A teljes beszélgetést ITT lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.