Dömötör Csaba: A magyar gazdaság stabil lábakon áll

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára közölte, hogy hazánkban a munkanélküliség a hatodik legalacsonyabb az Európai Unióban

2022. 06. 28. 11:53
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. június 20. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 20-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció politikusa a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy az embereket leginkább az áremelkedések foglalkoztatják, továbbá szerinte „kamu” az az érvelés, hogy kizárólag a háború miatt van infláció, ugyanis az szerinte a kormány miatt van.

– Ha a kormány nem tartaná a kapcsolatot a választókkal, nem ért volna el győzelmet a választáson – közölte válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hozzátette: az ellenzék olyan ország képét festi le, ahol a pusztulás uralkodik. 

– Valóban nehéz időszakot élünk, ugyanakkor a magyar gazdaság stabil lábakon áll 

– hangsúlyozta.
Mint mondta, hazánkban a munkanélküliség a hatodik legalacsonyabb az Európai Unióban, a bruttó átlagkeresetek 15 százalékkal emelkedtek egy év alatt, a minimálbér pedig az elmúlt tizenkét évben mintegy háromszorosára nőtt.

– Nézze meg, milyen infláció uralkodik Európában, és ne tagadja le, hogy az érték annál nagyobb, minél közelebb van egy ország a háborús zónához 

– javasolta a Gyurcsány párt politikusának Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.