időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Fegyverekkel és támadó viselkedéssel érkeznek a migránsok

Forrás: Police.hu
2022.06.10. 07:20 2022.06.10. 10:23
Fegyverekkel és támadó viselkedéssel érkeznek a migránsok

A szolgálatot teljesítő rendőrök június 9-én összesen 672 határsértőt tartóztattak fel és 140 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

A rendőrség az alábbi adatokat közölte a hivatalos honlapján pénteken reggel:

  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 111 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Balotaszállás, Bácsszentgyörgy, Kecskemét, Katymár, Vaskút és Csikéria közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 46 esetben összesen 501 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Ferencszállás, Kiszombor, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Öttömös, Ruzsa, Szeged, Tiszasziget, Újszentiván, Zákányszék közigazgatási területén.
  • A Győr-Moson-Sopron megyei Nagycenk és Abda területén három esetben összesen 16, a Pest megyei Újhartyán és Inárcs külterületén három esetben összesen 35 határsértőt tartóztattak fel.
  • Budapesten két, Nagydorogon hat, Nardán egy határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, orosz, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 13 esetben összesen 140 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében hat esetben 55 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében hét esetben 85 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt hét, tiltott határátlépés miatt három ember ellen indult büntetőeljárás.

 

Támadják és fenyegetik a határt védő rendőröket és katonákat

Magyarország Kormánya a hivatalos közösségi oldalán osztott meg egy videót Támadják és fenyegetik a határt védő rendőröket és katonákat címmel:

 

Embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás egy sofőr ellen

Büntetőeljárás indul egy 62 éves magyar sofőr ellen, aki 37 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében – olvasható a Police.hu cikkében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján

a Pest megyei rendőrök június 10-én az M5-ös autópálya 35-ös kilométerszelvényében igazoltattak egy német honosságú kisteherautót. A járművet egy 62 éves férfi vezette, abban 37 külföldi tartózkodott.

A magukat pakisztáni és indiai állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – derül ki a cikkből.

Borítókép: Rendőrök intézkednek egy embercsempésszel szemben – a kép illusztráció (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.