időjárás -1°C Mária 2023. december 8.
logo

Kálmán Olga férje kerül a ferencvárosi médiacég élére

Vizvári Soma
2022.06.22. 16:08 2022.06.23. 12:29
Kálmán Olga férje kerül a ferencvárosi médiacég élére

A Baranyi Krisztina polgármester és a baloldali képviselők órákig tartó vitája után végül a ferencvárosi önkormányzat képvislő-testülete szerdán megszavazta, hogy a kilencedik kerületi médiacég eddigi ügyvezető igazgatóját, Hagymási Zoltánt felmentsék, és helyére a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciószóvivőjének, Kálmán Olgának a férjét, Hoffmann Györgyöt ültessék be.

A Ferencvárosi Média Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívását, munkaviszonyának azonnali hatályú felmondását Baranyi Krisztina azzal az indokkal terjesztette a képviselő-testület elé, mert Hagymási Zoltán nemrég kirúgta a kerületi lap, a 9 Magazin főszerkesztőjét, Vágvölgyi B. Andrást, arra hivatkozva, hogy Vágvölgyi nem jár be eleget a szerkesztőségbe.

Baranyi korábban azt hangoztatta, Hagymási egyes képviselők politikai nyomására cselekedett így, külön megemlítve Torzsa Sándor nevét, aki az MSZP–DK-képviselőcsoport vezetője.

A polgármester ugyan Hagymási helyére egy korábbi józsefvárosi cégvezetőt, Gőz Gabriellát javasolta, ám Gőz a testületi ülésen bejelentette, hogy visszalép a feladattól. Baranyi jelöltjének személyével kapcsolatban egyébként a Fidesz–KDNP frakcióvezetője, Gyurákovics Andrea és Torzsa Sándor is kifogással élt.

Az MSZP–DK-képviselőcsoport vezetője azonban bedobta Hoffmann György nevét, – aki a G-nap után a Simicska Lajos neve által fémjelzett HírTV-nél is megfordult – azt állítva, egyeztetett a médiaszakemberrel, aki neki azt mondta, elvállalná a pozíciót.

Baranyi kérdésében pontosította is, hogy arról a Hoffmann Györgyről van-e szó, aki Kálmán Olga férje, valamint a polgármester azt is kifejtette, a médiacég élére ő inkább olyan embert tenne, akinek cégvezetői tapasztalatai vannak. Végül Hoffmann kinevezése többséget szerzett a baloldali képviselők szavazataival.

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.