Karácsony Gergely ismét kitűzte a szivárványszínű zászlót a Városházára

A főpolgármester szerint Budapest a szabad szerelem városa.

Magyar Nemzet
2022. 06. 24. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Budapest szabad város, a szerelem városa. Budapest a szabad szerelem városa. Mert Budapest mindenkié – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, aki egy fotót is posztolt arról, hogy a Városházára ismét kitűzték a szivárványszínű zászlót.

Karácsony Gerely a közösségi oldalán arról írt, hogy ma kezdődik Budapesten a Meleg Büszkeség hónapja és indulnak a hozzá kapcsolódó kulturális programok. Budapest azzal is köszönti a Pride hónapot, hogy a Városházára idén is felkerül a szivárványos zászló – tette hozzá.

A világ legtöbb nagyvárosában a Pride igazi örömünnep. Budapesten is az, annak kell lennie. De hogy így legyen valóban, azzal van még dolgunk – fejtette ki a főpolgármester hozzátéve, hogy nem a magánügyekkel, hanem a közügyekkel van dolguk, ezek közül is „elsőként és mindenekelőtt a szabadsággal”. 

Kiemelte: senki nem korlátozhatja a másik szabadságát anélkül, hogy azzal a magáét ne csorbítaná. Amikor mindenki egyenlő bánásmódban részesül, amikor mindenki emberi méltósága, hite, vallása, meggyőződése, orientációja tiszteletben van tartva, akkor beszélhetünk szabadságról – tette hozzá hangsúlyozva: amikor senkit nem érhet igazságtalan megkülönböztetés, akkor beszélhetünk az igazság érvényesüléséről. 

Hogy minek teremti az embert a Jóisten, az nem érdem, ám az, hogy kész és képes kiállni a szabadságáért, a másokéval egyenlő jogaiért, az tiszteletet érdemel. Akik ezt teszik, ők mások szabadságát is védik– jelentette ki Karácsony Gergely. 

A főpolgármester írt arról is, hogy azzal a hittel és reménnyel tűzték ki idén is a szivárványos zászlót, hogy ez egyszer majd nem lesz érdekes, hanem magától értetődő, mint két ember szerelme. Úgy fogalmazott, „magától értetődő, hogy ebben a városban mindig és minden körülmények között kiállunk az önbecsülésünkért, kiállunk a közösségeinkért, kiállunk a szabadságunkért. Magától értetődő, hogy Budapest olyan város, ahol mindenki felvállalhatja önmagát, Budapest olyan város, ahol mindenki azt szeret, akit csak akar” – tette hozzá.

Büszke vagyok rá, hogy Budapest elfogadó és szabad város, ahol mindenki otthon érezheti magát. És büszke vagyok minden polgárára, aki kiáll saját és mások szabadságáért – zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Borítókép: Szivárványszínű zászló a Városházán (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.