Lemond Jakab Péter kabinetfőnöke

Néhány napja a pártelnökség és a frakció kétharmada szembefordult a pártelnökkel és Molnár Enikővel.

Magyar Nemzet
2022. 06. 01. 21:01
Jakab Péter és Molnár Enikő néhányszor már a címlapokra kerültek az utóbbi időben, most a Jobbik elnöksége is besokallhatott tőlük. Fotó: Ripost Forrás: Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemond Jakab Péter Jobbik-elnök – az utóbbi időkben a hírekben gyakran megjelenő – munkatársa, Molnár Enikő – értesült a Magyar Hang. A lap úgy tudja, hogy a kommunikációs feladataitól való megválásról már értesítette a párt vezetését is. A Magyar Hang megkereste az érintettet is, aki mindössze annyit közölt, hogy a munkáltatója beleegyezése nélkül nem nyilatkozhat. A cikk szerint Molnár Enikő személye lehet a Jobbikon belüli csatározás egyik fő kiváltója. 

A Jobbik elnökének bukásához vezethet a tanácsadó?

A Metropol úgy értesült, hogy Jakab Péter legutóbbi felelőtlen politikai lépése – miszerint önkényesen büntetőeljárást kezdeményez a párt alelnöke, Potocskáné Kőrösi Anita ellen – jó eséllyel a Jobbik elnökének politikai bukását jelenti. 

A végjáték utolsó fejezete ott kezdődött, hogy néhány napja a pártelnökség és a frakció kétharmada szembefordult Jakabbal és kabinetfőnökével, a pártban nagy hatalommal rendelkező Molnár Enikővel.

Jakab ekkor már puccsot emlegetett, és több jelenlévő szerint lemondással fenyegetőzött, sőt minden eshetőségre készen meg is írta a lemondását. Pár napra rá, hétfőn pedig büntetőfeljelentést tett a párt alelnöke ellen. Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi szervezetének elnöke a feljelentésre reagálva etikai eljárást kezdeményezett Jakab ellen, lényegében a pártelnök felfüggesztését követelve. 

Az egyébként házas Jakab Pétert most egy olvasói fotó buktatta le, ahogy kedden este egy XI. kerületi ház hátsó ajtaján együtt ment be az elnökség által kritizált Molnár Enikővel. A Bors riporterei másnap reggel a kapuban azt látták, hogy a pártelnök és kabinetfőnöke együtt jöttek ki a „munkalakásból”. Jakab Pétert és feltételezett élettársát novemberben buktatták le először, ezt követően a háromgyermekes Jakab Péter felesége egyedülállóra állította a Facebookon a státusát, a pártelnök pedig jegygyűrű nélkül jelent meg az ATV stúdiójában. 

Borítókép: Jakab Péter és Molnár Enikő (Fotó: Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.