Simicskó István: Tovább kell bővíteni a családtámogatások körét

A KDNP frakcióvezetője elmondta, hogy a céljuk könnyebbé és jobbá tenni a családok sorsát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 13. 15:49
JUHÁSZ Hajnalka; SIMICSKÓ István
Budapest, 2019. június 18. Simicskó István, a Fidesz képviselõje felszólal a 2020-as költségvetés vitáján, az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 20-án. Mellette Juhász Hajnalka KDNP-s képviselõ. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A család adja meg a lehetőséget arra, hogy a társadalom emberibbé váljon – fogalmazott Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában. A kormánypárti politikus egy miniatűr egyházhoz hasonlította a családot, a gyermekeket pedig a házasság legdrágább ajándékainak nevezte. Szerinte tévedésben van az a Nyugat-Európa, amely inkább a migrációt támogatja a család helyett. Továbbá fontosnak nevezte, hogy a családtámogatási rendszer jövőre tovább bővül. 2023-ban 450 milliárd forinttal növekszik a családok támogatása. 

– Folytatódik az otthonteremtési program, a gyermekvállalás támogatása vagy a gyermekétkeztetésé. A cél: könnyebbé és jobbá tenni a családok sorsát 

– hangsúlyozta.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára azt mondta: tárcája olyan értékalapú fejlesztésekben gondolkodik, amelyek az elődök hagyatékára építenek. A család-, gyermek- és ifjúságpolitika továbbra is arra törekszik, hogy a társadalom képes legyen önmaga fenntartására. Ezért szerinte jövőügyi minisztériumnak is nevezhető a tárcája.

– A költségvetés jövőre 3225 milliárd forint forrást biztosít családtámogatásra, vagyis ez az összeg 2010-hez képest három és félszeresére emelkedett 

– közölte.

Vitályos kiemelte, hogy a járulékkedvezmény és első házasok kedvezménye 370 milliárd forint, míg otthonteremtési programra 490 milliárd forint áll rendelkezésre jövőre. 2011-től a jövő év végéig 3620 milliárd forint marad a magyar családoknál. Továbbá jelezte, hogy nő a gyermekétkeztetésre fordítható támogatás, ami így csaknem 100 milliárd forint lesz.

Borítókép: Simicskó István (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.