Ukrán szélsőjobboldali zászlóval ünnepelt egy bokszoló Egerben

A tizenhat éves sportoló a dobogón állva lobogatta a radikális szervezet zászlaját.

Magyar Nemzet
2022. 06. 15. 17:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélsőjobboldali Azov ezred zászlójával ünnepelt egy egri bokszversenyen egy 16 éves ukrán sportoló. A Twitteren található a videón, amin Diana Petrenko az eredményhirdetés közben, a dobogón állva lobogtatta a radikális szervezet zászlaját a 71. Bornemissza-emlékversenyen, amelyet június 7–11. között rendeztek. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség korábban azt közölte, hogy az ukránok 31 fővel képviseltették magukat a versenyen, és a szállásolásban, étkeztetésben, szállításban ők is segítettek nekik.

Ismert: az Azov ezred katonái részt vettek Mariupol ostromában, majd miután a várost elfoglalták az orosz erők, jelentős számban estek hadifogságba, és most kérdésesnek tűnik, hogy mi lesz a sorsuk, mivel Oroszország terrorszervezetnek nyilváníthatja az Azov ezredet, ebben az esetben pedig akár halálra is ítélhetik a tagjait.

Az Azov dandárt 2014 májusában hozták létre, és a többi önkéntes alakulathoz hasonlóan az ukrán belügyminisztériumhoz tartozik. A szervezet finanszírozásában az ukrán állam mellett oligarchák is részt vettek, 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig többször is hangsúlyozta, hogy büszke a csoportra.

Borítókép: Diana Petrenko a dobogón (Fotó: Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.