időjárás 18°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Az Ökumenikus Segélyszervezet tábort szervez az ukrajnai gyerekeknek

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.06. 10:53 2022.07.06. 11:48
Az Ökumenikus Segélyszervezet tábort szervez az ukrajnai gyerekeknek

Az Ökumenikus Segélyszervezet összesen mintegy kétszáz, a háború miatt traumatizált ukrajnai gyermek számára szervez nyári táborokat a Somogy megyei Kastélyosdombón található Esélytáborában és Budapesten. A változatos élményprogramok mellett a szervezők nagy hangsúlyt helyeznek a többi között Bucsából, Kijevből, Harkivból, Mariupolból, Donyeckből, Herszonból, valamint a rahói járásból is érkező gyerekek humanitárius krízis okozta megrázkódtatásainak feldolgozására csoportfoglalkozások és közös játékok formájában. 

A táborokban kézműves- és sportfoglalkozások (élő csocsó, darts, foci), kerékpártúra, kirándulások, balatoni hajózás, solymászbemutató, VR-szemüveges játék, kalandpark, sőt játékos magyarnyelv-tanulás is szerepel a programban. A gyermektáborok széles körű összefogásnak köszönhetően valósulhatnak meg. A budapesti táborok lebonyolításában a Piarista Gimnázium és az Evangélikus Diakónia működik közre.
Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország legnagyobb humanitárius segélyprogramjának végrehajtójaként, illetve egy nemzetközi összefogással megvalósuló segélyprogram vezetőjeként eddig beregszászi központtal 250 kárpátaljai, többek között iskolákból, művelődési házakból kialakított menekültszállót támogatott, Ukrajna további régióiban pedig lembergi és kijevi humanitárius központján keresztül segít. A segélyszervezet a háború első napjától részt vesz a hazánkba érkező menekültek ellátásában is. Hazai és ukrajnai területeken eddig több mint 110 ezer embernek segített élelmiszerrel, higiénés eszközökkel, gyógyszeradománnyal, továbbá pszichoszociális tanácsadás és átmeneti szállás formájában. A segélyszervezet ukrajnai munkájában, a humanitárius gyorssegélyezés mellett, immár a visszatelepülést, az újjáépítést segítő hosszú távú segélyprogramokat helyezi előtérbe.
Ukrajnai menekülteket segítő munkájához a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve az ott feltüntetett 11705008-20464565 számlaszámon fogad pénzadományokat az Ökumenikus Segélyszervezet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.