időjárás 23°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo
Letartóztatták a nevelőapát, aki 13 éve megölhette a lányokat

Keresik Diósjenőn a második holttestet a rendőrök

Szemán László János
2022.07.04. 09:06 2022.07.04. 13:33
Keresik Diósjenőn a második holttestet a rendőrök

Hétfőn ismét megjelentek a rendőrök Diósjenőn annál a családi háznál, ahol pénteken egy női holttestet találtak az udvaron másfél méteres mélységben. Hétfőn reggel folytatták a kutatást a második lány földi maradványai után.

Jelenleg is keresik a rendőrök a második holttestet Diósjenőn annak a családi háznak az udvarán, ahol pénteken másfél méterrel a föld alatt megtalálták egy nő földi maradványait.

Még 2009-ben tűnt el nyomtalanul a házban élő testvérpár, a 14 éves Alexandra és a 19 éves Krisztina. A hozzátartozók péntekig azt gondolták, hogy külföldre mentek, mivel korábban mindketten gyakran mondogatták, hogy külföldön kezdenek új életet.

A rendőrség a napokban kapott információt arról, hogy a lányok holttestét az egykori családi házban vagy annak környékén kell keresni. Pénteken meg is találták vélhetően az egyikük földi maradványait. A rendőrség rendkívül szűkszavú, nem közöltek semmit sem a kutatásról, sem annak eredményéről, csupán Glöckl Ferenc, Diósjenő polgármestere utalt rá egy, a közösségi oldalán tett bejegyzésében. A település lakói azonban már tényként beszéltek arról a Diósjenőt hétvégén ellepő újságíróknak, hogy a 13 éve eltűnt lányok egyikének maradványait találták meg. Sőt arról is, hogy a rendőrök még pénteken őrizetbe vették a lányok egykori nevelőapját. 

A településen már azt is beszélik, hogy a nevelőapa szexuálisan zaklatta a két lányt, akik ezért akartak külföldre menni, és hogy a gyilkosságok is ennek a következményei.

A férfit – ahogy a Nógrád megyei rendőrök közölték – őrizetbe vették. „A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai egy korábban elrendelt büntetőeljárásban 2022. július 1-jén Diósjenő településen nyomozási cselekményeket hajtottak végre. A hatóság tagjai a rendelkezésre álló adatok alapján egy személyt őrizetbe vettek, akinek letartóztatása indítványozására tettek előterjesztést az ügyészségen. Az ügyben a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatás jelenleg nem adható.” – áll a közleményben.

Hétfőn az illetékes nyomozási bíró 30 napra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A lányok három másik testvérükkel és édesanyjukkal, valamint a nevelőapával éltek egy fedél alatt. A két lány eltűnése óta a nevelőapa eltűnt a család életéből, a rendőrök Diósjenőn, a testvérénél fogták el pénteken. A lányok legkisebb testvére ma is a családi házban él. 

A Bors hétvégén otthon találta Attilát, a lányok öccsét.

– Én csupán 12 éves voltam, amikor kiszakadtak az életemből. Szörnyen hiányoztak, de aztán kénytelen voltam hozzászokni, hogy nincsenek velem. 

Álmomban sem gondoltam volna, hogy a csontjaik végig itt voltak tőlem néhány méterre

– mondta Attila, aki nem cáfolta azt a diósjenőiek körében terjedő szóbeszédet, hogy a nevelőapjuk Alexandrával és Krisztinával is viszonyt folytatott.

A család egyik szomszédja közelről ismerte a fiatalokat.

Volt, hogy én adtam nekik pénzt cigarettára, és a lányok gyakran beszéltek arról, hogy elhagyják az országot. Állítólag József még videóra is vette, amikor lefeküdt velük. Undorító ember! Remélem, szigorúan megbüntetik. Majdnem 15 évig játszotta az aggódó nevelőszülőt, erre pedig kiderül, hogy valószínűleg egy közönséges gyilkos. Néhány hónappal ezelőtt egyébként Attila valamiért ásni kezdett a kertjében, és akkor talált is egy csontot. Azt áthozta hozzám megmutatni, mire mondtam neki, hogy hívja a rendőrséget – magyarázta a neve elhallgatását kérő szomszéd.

Glöckl Ferenc polgármester közben türelemre intette a lakókat és önmérsékletre a sajtót.

„Az elmúlt napok eseményei ahogy engem, úgy a fél országot teljesen megdöbbentették. Természetes, hogy egy 3000 fős településen mindenki tudni akar mindent, és nincsen ez másképpen az országos médiában sem. Rengeteg újságíró, tévéstáb keresett meg akiket, mind a rendőrséghez irányítottam. 

Arra kérek mindenkit, hogy bízzunk a munkájukban, hagyjuk őket dolgozni, és csak azokat az információkat vegyük biztosra, amit hivatalosan közöl a rendőrség. 

Arra is kérek mindenkit, hogy tartsuk tiszteletben az érintett család gyászát. Ne keresse (zaklassa) őket senki nyilatkozatok miatt.” – írja a közösségi oldalán.

Borítókép: Ma a sátorban újrakezdték a kutatást a holttest után (Fotó: Bors)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.