Hetvenöt migránst találtak egyetlen kamionban a román–magyar határon

Egyetlen kamionban 75 bevándorlót találtak a hatóságok péntek hajnalban a román–magyar határon – számolt be honlapján a román határrendészet.

Forrás: MTI2022. 07. 15. 15:44
null
Ásotthalom, 2015. szeptember 18. Rendõrök elfogott határsértõket õriznek Ásotthalom térségében 2015. szeptember 18-án. A Készenléti Rendõrség munkatársai tizenöt pakisztáni és egy líbiai férfit fogtak el az ásotthalmi átkelõ közelében kora délután, a migránsokat embercsempész vezette el a magyar-szerb határhoz. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román rendszámú, román sofőr által vezetett kamion péntek hajnali fél négykor jelentkezett Romániából való kilépésre a Nagylak 2 – Csanádpalota határátkelőhelyen. Az iratok szerint a gépjármű cipőket szállított Romániából Olaszországba.

A határrendészek kockázatelemzés alapján alaposan átvizsgálták a gépkocsit, amelynek rakodóteréből 75, Magyarországra szökni próbáló személy került elő.

A bevándorlók bangladesi és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, és azt nyilatkozták, hogy a schengeni övezet országaiba szerettek volna jutni.

A határrendészet ugyanabban a közleményben számolt be két csütörtöki esetről is, amelyek során egy román és egy bolgár kamion rakodóterében próbált összesen 57 bevándorló Magyarországra szökni.

Ezeket a gépkocsikat is a Nagylak 2 – Csanádpalota határátkelőhelyen vizsgálták át. Az iratok szerint a járművek Olaszországba és Franciaországba szállítottak cipőket, szaniterárut és préselt lemezeket. A kamionról leszállított bevándorlók indiai, afganisztáni, bangladesi, pakisztáni és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, és azt nyilatkozták, hogy a schengeni övezet valamely országába kívántak eljutni.

A román hatóságok megkezdték mindhárom eset kivizsgálását – közölte a határrendészet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.