A Párbeszéd számít az LMBTQ-emberekre

A kormány számtalan intézkedést, beruházást, törvényi szabályozást hozott a környezetvédelem érdekében.

Magyar Nemzet
2022. 07. 11. 14:22
TORDAI Bence
Budapest, 2022. május 17. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párbeszéd létjogosultsága mellett korteskedett napirend előtti felszólalásában a párt frissen megválasztott társelnöke. Tordai Bence az ökológiai, az élelmiszer- és az energiaválságra hivatkozva azt hangoztatta: Magyarországnak zöldfordulatra van szüksége, emiatt pedig a Párbeszédre. Szerinte hiába kérdőjelezik meg pártja önálló létét, az közel tízszázalékos eredményt ért el egy választáson. Tordai úgy vélte: ennek oka a Párbeszéd feminista meggyőződése, illetve az, hogy vállalja a cigányok és az LMBTQ-emberek képviseletét. Számítunk rájuk, és ők is számíthatnak ránk

– hangoztatta. 

– Ökológiai válságról, környezeti szennyezésről mondott el néhány gondolatot. Szeretném önt megnyugtatni, hogy a magyar vidék, a magyar környezetvédelem, természetvédelem azért messze-messze magasabb szinten áll, mint ahogy önök ezt gondolják – fogalmazott a válaszában Farkas Sándor. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány számtalan intézkedést, beruházást, törvényi szabályozást hozott a környezetvédelem érdekében, amelyek figyelembe veszik a Kárpát-medence sajátos klimatikus viszonyait. Az aszállyal kapcsolatban Farkas Sándor közölte: a kormány az elkövetkezendő hetekben, hónapokban ki fog alakítani egy olyan vízgazdálkodási programot, amelynek nemcsak a folyószabályozásban, hanem a Kárpát-medence mikroklímájának megváltoztatásában is komoly szerepe lehet.

– A Körösök, Marosok és a Duna–Tisza közi homokhátság vonatkozásában is egy átfogó tervvel fogunk előállni, amelyhez remélhetőleg önök is csatlakozni fognak – mondta az államtitkár. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.