Összekapott a baloldal Zuglóban

A DK és a Momentum bojkottja miatt nem lehetett megtartani a kerületi közgyűlés csütörtöki ülését.

Forrás: Facebook2022. 07. 07. 19:30
HORVÁTH Csaba
Budapest, 2022. április 13. Horváth Csaba, a szocialisták budapesti frakcióvezetõje felszólal a Fõvárosi Közgyûlés rendkívüli ülésén a Városházán 2022. április 13-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napirend elfogadása után faképnél hagyta a DK és a Momentum Horváth Csaba polgármestert. A kivonulást követően az ülés határozatképesség hiányában véget is ért – számolt be a zuglói képviselő testület mai üléséről a Facebook-oldalán Borbély Ádám, a Fidesz önkormányzati képviselője. Mint írta, a vita alapja az 5,5 milliárd forintból gazdálkodó helyi vagyonkezelő vezérigazgatói pályázata.

Tóth Csaba egykori birodalmát egymás között kívánják újraosztani, és ezért semmi sem drága nekik 

– szögezte lesz Borbély. Véleménye szerint a baloldal újra bebizonyította, hogy csak a konc számít, és még egy kerületet sem tudnak felelősséggel vezetni. A most elmaradt határozatok váratnak magukra, talán ha majd új gazdája lesz a tortaszeleteknek – tette hozzá.

Zugló pedig ugyanúgy várhat tovább, ahogyan várakozott az elmúlt nyolc évben

– húzta alá a fideszes politikus.

Frissítés:

„A DK és a Momentum a koalíciós politizálást összekeveri az erőszakos politizálással. Amit a Fidesznél joggal kritizálunk – az izomból, ész nélkül történő politizálást –, az a koalíción belül sem megengedhető. Elfogadhatatlan, hogy megválasztott képviselők munkavégzés helyett sértődötten ellehetetlenítsék a zuglói képviselő-testület munkáját” – olvasható Horváth Csabának a közleményében, amit lapunkhoz eljuttatott.

Mint a zuglói polgármester jelezte, a képviselő-testületi ülésen a napirend elfogadása előtt bejelentette, hogy előterjesztőként visszavonja a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatói posztjára kiírt pályázat eredménye alapján készült javaslatát, amelyet megfontolás után a következő ülésen – jövő kedden – terjeszt a képviselők elé.  

Továbbá Horváth Csaba kitért arra is, hogy nem egy konkrét vezérigazgató-jelölthöz ragaszkodik, hanem ahhoz hogy a lehető legjobb jelöltet találjuk meg. Mivel azonban a kerület vezetője erről nem volt meggyőződve, továbbá több képviselő is jelezte, hogy látni szeretnék az állásra jelentkezők pályázatait, úgy döntött, hogy néhány nappal elhalasztja a döntést. Egyben felkérte Zugló jegyzőjét, hogy alakítson ki egy adatszobát, ahol a képviselők megismerhetik a jelentkezők pályázatát.

A DK és a Momentum képviselői azonban arra számítottak, hogy a mai ülésen az ő jelöltjüket megszavazzák, ezért a halasztáson megsértődtek és távoztak az ülésről. Elfelejtik, hogy nem magunknak és nem a személyes szimpátiánk alapján kell vezérigazgatót találnunk egy ilyen felelős pozícióra, hanem az önkormányzat, a zuglói polgárok számára. Éppen ezért nem az egyes pártok képviselőinek személyes szimpátiája a legfontosabb, hanem a szakmaiság és a hitelesség 

– hangsúlyozta Horváth Csaba.

Kiemelt: „a megsértődésük nem lehet ok arra, hogy otthagyják a munkahelyüket, ezt egyetlen képviselő sem teheti meg az általa képviselt zuglói emberekkel szemben. Ezzel ugyanis megakadályozzák az érdemi munkát, ahogyan a mai napon is több, a zuglóiak számára fontos előterjesztésről nem tudtunk döntést hozni.”

Polgármesterként mind a magam, mind a zuglóiak nevében elvárom, hogy a képviselők végezzék a munkájukat, és ne sértődgessenek, mint egy kisgyerek, pusztán azért, mert esetleg nem a személyes kiválasztottjuk a legjobb egy adott posztra. Javaslom, hogy térjünk vissza a normalitáshoz, mert az efféle torzsalkodó politizálás is oka volt az ellenzéki koalíció áprilisi kudarcának, tanuljunk belőle!

– fogalmazott a polgármester.

Borítókép: Horváth Csaba (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.