Rétvári Bence: Újfajta továbbképzéseket kínálnak a pedagógusoknak

Újszerű, a pedagógusok igényeire szabott, ingyenes továbbképzéseket kínál ősztől a Makovecz Campus Alapítvány (MCA) Képzési Intézete – jelentette be Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 01. 14:17
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. június 14. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 14-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence sajtótájékoztatón az Országgyűlés által tavaly létrehozott Makovecz Campus Alapítvány (MCA) céljának nevezte, hogy teljesen újfajta, exkluzív, a tanárok igényeire még inkább reagáló és az iskolai mindennapokban legnagyobb segítséget nyújtó képzéseket hozzon létre minden pedagógus számára. Kifejtette, hogy a többi között ősztől indulnak a pedagógia újfajta módszereit, az élményszerű tanulást és a gondolkodásfejlesztést bemutató, illetve a matematikatanulás legmodernebb módszereit ismertető, az új komplex természettudományi tárgyra (science) fókuszáló képzések.A politikus – aki egyúttal az MCA kuratóriumi tagja is – beszámolt arról, hogy lezajlott az MCA felnőttképzési intézményként való akkreditációja. A pedagógusoknak szánt képzéseik közül eddig hetet akkreditáltak, a következő időszakban pedig mintegy ötven ilyen képzés akkreditálását tervezik.
Rétvári Bence elmondta: félidőben jár az arról szóló reprezentatív kutatás, hogy mely képzésekre van a legnagyobb szüksége a pedagógusoknak. Ősztől indulnak az MCA piliscsabai campusán a felújítási munkálatok, ezért a képzéseket az ország más részein biztosítják a résztvevőknek – hívta fel a figyelmet.
Bízunk benne, hogy olyan munkát tudunk végezni, amely a mindennapi oktatómunkában gyakorlati segítséget jelent a tanároknak, akiknek megbecsülés jár – emelte ki.
Bajor Péter, az MCA Képzési Intézetének igazgatója arról beszélt, hogy motiváló játékokra, hasznos élményekre, korszerű tudásra és módszertanra, illetve a közösségi lét elengedhetetlen készségeinek fejlesztésre van szükség a tanórákon és a pedagógusok továbbképzésén egyaránt. Célnak nevezte, hogy az MCA képzései „branddé” váljanak és egyből hasznosítható tudást adjanak a pedagógusoknak. Elmondta, hogy a harmincórás, harminc kreditet jelentő továbbképzéseket három nap alatt,  a piliscsabai campus felújítási munkálatai miatt hotelekben és egyéb exkluzív helyszíneken tartják majd meg. Hozzátette: három év alatt ötezer pedagógust szeretnének továbbképezni.
Kovácsné Nagy Emese, a Miskolci Egyetem tanárképző intézetének igazgatója egyebek mellett az élményszerű oktatás jelentőségét, az újszerű oktatási módszerek és az egyéni differenciálás fontosságát hangsúlyozta.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.