időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Saját belső mérése szerint is bukásra áll Karácsony Gergely

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.07.09. 10:51 2022.07.09. 14:36
Saját belső mérése szerint is bukásra áll Karácsony Gergely

Nemcsak a Századvég, hanem a saját belső felmérésük is azt mutatja: elegük van a budapestieknek Karácsony Gergely ámokfutásából

adta hírül közösségi oldalán Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője azt állítja, hozzá eljutottak információk arról, hogy Karácsony Gergelyék is rendeltek közvélemény-kutatást az elveszített időközi választások után, ami azt mutatja, most vasárnap nem választanák újra a regnáló főpolgármestert. 

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, tegnap publikálta közvélemény-kutatását a Századvég, ami azt mutatja: 

a budapestiek kétharmada is leváltaná Karácsony Gergelyt.

Deák Dániel szerint ez összhangban van az elmúlt hetek időközi választási eredményeivel, amelyeken még Budapesten is tarolt a jobboldal. 

– A múlt héten az egyik neves kutatócég engem is felhívott telefonon, hogy válaszoljak a Budapest ügyeit érintő kérdéssorukra. Ezt feltehetően Karácsony Gergelyék rendelték meg, hiszen az időközik után kíváncsiak voltak arra, hogyan áll a támogatottságuk a fővárosban – támasztotta alá állításait Deák Dániel. 

– Az eredmények sokkolták Karácsonyt, aki emiatt magához vette milliókért Márki-Zay korábbi tanácsadóját, az egykori ATV-s műsorvezetőt, Simon Andrást, akitől azt várja: segítsen megállítani a zuhanó népszerűségét – írta a politikai elemző. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.