Több mint 1400 határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

Korábban embercsempészés miatt negyven gyanúsított ellen indult eljárás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 11. 8:42
Hercegszántó, 2020. november 18. Katonák járõröznek Hercegszántón, a határzárnál 2020. november 18-án. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára ezen a napon sajtótájékoztatót tart a fokozott katonai szerepvállalásról, a katonai jelenlét megnövelésérõl a határzárnál. Kijelentette, hogy a magyar kerítés betonbiztosan õrzi Európa és Magyarország békéjét, a szinte hermetikusan lezárt déli határszakaszon egyetlen egy illegális bevándorló sem juthat át. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1405 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.
A rendőrség honlapján olvasható adatok szerint pénteken 484, szombaton 568, vasárnap 349 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök. Emellett elfogtak négy határsértőt az ország belsejében, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.
Az elmúlt héten az ország területén 3606 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. Június 27-től július 3-ig a feltartóztatottak száma 3760 volt. A múlt héten az ország belsejében hét határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt negyven gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.