Turistákat vegzál a baloldali polgármesterhez köthető biztonsági cég Siófokon

Csapatba verődve vegzálták hajnalban a turistákat Siófokon a korábban Lengyel Róbert baloldali polgármester által a városba hívott biztonsági cég emberei – számolt be róla lapunk egy olvasója. Az érdi Perfect Hungária Security 2002 Kft. először 2015-ben tűnt fel a Balaton déli partjának legnagyobb városában. A baloldali önkormányzat még 2020-ban is kötött velük szerződést, majd ezt a koronavírus-járvány miatt módosították.

2022. 07. 27. 7:25
null
Siófok, 2020. február 8. Siófok város Fő tere a város emblematikus épületével, a már ipari műemléknek számító víztoronnyal. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaszi országgyűlési választások előtt még Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt belügyi szakértője volt, a rendőrség megreformálására tett javaslatokat, azóta azonban úgy tűnik, hogy még az általa irányított város irányítása is kicsúszik a keze közül.

Siófok polgármestere, Lengyel Róbert korábban arról beszélt egy interjúban, hogy a Petőfi sétány vonatkozásában saját „biztonsági koncep­ciót tett le az asztalra”. – A sétány rendezvényterület lett, lezártuk, beléptető-, szűrőpontokon keresztül lehet most már csak bejutni. Akik látha­tóan nem közösségbe valók, őket nem engedjük be – mondta Lengyel 2019-ben a 24.hu-nak.

A korábbi beléptetőrendszer a koronavírus-járvány után egyelőre nem tért vissza, de az érdi biztonsági cég emberei – saját közösségi oldaluk beszámolója szerint – idén már a hetedik szezonukat kezdik meg a Balaton-parti városban. A Magyar Nemzet információi szerint idén már a vendéglátóhelyeknek kell gondoskodniuk a rend fenntartásáról, a jelek szerint ők foglalkoztatják a polgármesterhez köthető biztonsági cég embereit, akikkel 2020-ban még az interneten is elérhető szerződést kötött Lengyel Róbert.

A tapasztalatok alapján azonban úgy tűnik, hogy a Perfect Security nem éppen rendeltetésszerűen látja el feladatait. Egy szemtanú szerint a múlt hét végén, miután a Plázs nevű partszakaszt hajnalban kiürítették és elzárták a nyilvánosság elől, összegyűltek, egy étkezőhelyen pedig egyikük összetűzésbe került egy reggelijét fogyasztó turistával.

A vita hamar fellángolt, a baloldali polgármesterhez köthető biztonsági cég emberei ugyanis a másodmagával étkező fiatal köré gyűltek, egyikük többször le is köpte őt. Miután a leköpött személy jelezte, hogy rendőrt hív, elkezdtek vele ordibálni, és tudatták vele, hogy szerintük ez nem fog sokat érni.

– Nem tudom, miért kell lezárni a partot, szerintem ki lehet bírni ezt a másfél hónapot, a siófokiak jelentős része a turizmusból él – mondta lapunknak Safar Ahmed (Fidesz–KDNP), az Aranypart önkormányzati képviselője. A helyi politikus a konkrét esetről nem hallott, szerinte problémás, ha ilyen történt, de nagyobb gondok is vannak Siófokon.

Elmondta, hogy a város nem fejlődik, míg más Balaton-parti települések rohamtempóban szépültek az elmúlt években. Szerinte Siófok jobban kihasználhatná azt a 17 kilométernyi partszakaszt, amije van.

Kerestük Lengyel Róbert polgármestert is. Arra lettünk volna kíváncsiak, hogy értesültek-e az esetről, illetve a turisták védelmében milyen eszkö­zeik vannak az önkormányzatnak. Azt is szerettük volna megtudni, hogy terveznek-e újra beléptetőkapukat telepíteni a sétányra. Levelünkre lapzártánkig nem válaszolt a baloldali polgármester.

Borítókép: A Balaton-parti város lemaradt a vetélytársai mögött (Fotó: MTI/MTVA/Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.