A diákolimpiák történetének legtöbb érmét szerezték meg a magyar diákok

A diákok általában már jelenléti formában versenyezhettek, de a világjárvány még mindig éreztette a hatását.

Magyar Nemzet
2022. 08. 26. 12:47
Children teenagers with telescope look at the sky in nature
Children teenagers with telescope look at the sky in nature. Fotó: Valerii Honcharuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős sikerrel szerepeltek a magyar diákok a 2022-es nemzetközi tudományos diákolimpiákon. Az augusztusban megrendezett nemzetközi csillagászati és asztrofizikai diákolimpiával befejeződött az idei nemzetközi diákolimpiai eseménysorozat.
Magyarországot a biológiai, a csillagászati és asztrofizikai, a filozófiai, a fizikai, a földrajzi, az informatikai, a kémiai, a matematikai és a nyelvészeti diákolimpián, illetve nemzetközi tudományos versenyeken képviselték csapatok. 

A világ legrangosabb, középiskolásoknak szóló megméretésein a magyar versenyzők idén összesen két arany-, tizenöt ezüst- és huszonkét bronzérmet szereztek az egyéni versenyeken, teljesítményükért hárman dicséretben, három tanuló különdíjban részesült. Két nemzetközi csapatversenyen három ezüstérem született.

A diákok általában már jelenléti formában versenyezhettek, de a világjárvány még mindig éreztette a hatását, így idén is volt olyan diákolimpia, ahol a szervezők az online lebonyolítás mellett döntöttek.
2022 minden eddiginél több eredményt és érmet hozott a diákolimpiák hazai történetében: az egyéni érmek száma 39-re növekedett és a Covid-járványt közvetlenül megelőző évek eredményét is meghaladta.
Borítókép: illusztráció (Fotó: 123rf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.