időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

A kormány ezért nem vesz részt a rendkívüli ülésen

Magyar Nemzet
2022.08.08. 12:38 2022.08.08. 13:10
A kormány ezért nem vesz részt a rendkívüli ülésen

Hiteltelen az ellenzéki pártok mai, rendkívüli parlamenti üléssel kapcsolatos kezdeményezése, ezért a kormány képviselői nem vesznek részt rajta – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn az MTI-vel. 

„Ezzel kapcsolatban alapvető körülmény, hogy a baloldal a háborús válság időszakában sem támogatta a magyar családok védelmét szolgáló intézkedéseket” – olvasható a közleményben. 

Ebben emlékeztettek: az ellenzéki pártok a bevezetésétől kezdve támadták a rezsicsökkentést, és a kampány alatt azt is egyértelművé tették, hogy eltörölnék, a kata adónem bevezetését meg sem szavazták. 

„Adócsökkentést szorgalmaznak, azonban a jövő évi költségvetéshez összesen 3200 milliárd forint nagyságrendű adóemelési javaslatot nyújtottak be. Emelnék többek közt a társasági adót és a személyi jövedelemadókat is” – sorolták.

Hozzátették: „mindezt súlyosbítva erőteljesen kampányoltak azon szankciók mellett, amelyek az energia-áremelkedések fő okozói, és már most óriási terheket rónak az európai gazdaságra”.

Ilyen előzmények után hiteltelennek tartjuk a rendkívüli üléssel kapcsolatos kezdeményezésüket, ezért a kormány képviselői nem vesznek részt rajta

– írták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)
 

Szócsaták az Országgyűlésben

Rendkívüli ülést kezdeményeztek, végül be sem mentek a baloldali képviselők

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.