„Az Európai Unió egyáltalán nem azon ügyködik, hogy béke legyen Európában”

Schmidt Mária: A magyar miniszterelnök nem tűri el szótlanul azokat az intézkedéseket, amelyeket Európa hoz.

Magyar Nemzet
Forrás: Pesti Srácok.hu2022. 08. 27. 14:48
Schmidt Mária
Fotó: XXI. Század Intézet Forrás: XXI. Század Intézet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió egyáltalán nem azon ügyködik, hogy béke legyen Európában, hisz ez a szörnyű háború ezen a kontinensen folyik – nyilatkozta a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Pestisrácok.hu-nak az ukrajnai háborúval és az uniós szankciókkal kapcsolatban. Schmidt Mária úgy fogalmazott: az európai uniós politikusok feladata lenne, hogy valamilyen megegyezést kimunkáljanak és elősegítsék, hogy tárgyalásos módon befejeződjön a háború. 

– De nem tiszteltek meg minket azzal, hogy elmondják, milyen jövőt látnak Európának 

– emelte ki a főigazgató. Úgy véli, az, hogy Magyarország lemondjon az olcsó, orosz gázról, amely eddig megnyugtatóan és megbízhatóan szolgált ki minket, nem morális kérdés. 

Schmidt Mária úgy látja, Magyarország nincs könnyű helyzetben, mert kis országként nincs beleszólásunk a mostani világhatalmi döntésekbe, viszont szerinte abban lehet bízni, hogy az ország már van annyira erős, hogy túléljük a háborút és a válságot.

– A magyar miniszterelnök megpróbál a racionális érvelés útján maradni, és nem tűri el szótlanul azokat az intézkedéseket, amelyeket Európa hoz. Így legalább egy hang van, amely felhívja az emberek figyelmét arra, hogy lehetne máshogy is dönteni – emelte ki a főigazgató. Hozzátette: 

Azt gondolom, hogy egyre több európai polgárnak fog kinyílni a szeme ebben a kérdésben

Borítókép: Schmidt Mária,  a Terror Háza Múzeum főigazgatója (Forrás: XXI. Század Intézet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.