Gyurcsány Ferenc készülődik

Át akarja venni a hatalmat és Magyarország vezetését Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke – hívta fel a figyelmet a Hír TV.

Munkatársunktól
2022. 08. 02. 19:39
20210924 Székesfehérvár, DK, Gyurcsány, Földesi, előválasztás, kampány. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap Fotó: Fehér Gábor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Át akarja venni a hatalmat és Magyarország vezetését Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. A bukott miniszterelnök folyamatosan erre utaló bejegyzéseket tesz közzé Facebook-oldalán, miközben továbbra is a kormányt kritizálja – hívta fel a figyelmet a Hír TV.  Gyurcsány mai  posztjában azt írta: 

Közelít a vég. Nekünk meg dolgunk van. Készülni.

 A 2009-ben a saját politikai oldala által a súlyos kormányzati baklövések miatt félreállított pártvezér azt is leírta: „A kenyér, tisztességes elvek nélkül csupán politikai prostitúció. Jónak jó, de valójában csak a pillanat öröme. Az elvek pedig önmagukban, ha nincs hozzá kenyér, akkor a hatalom üres és hazug önigazolási kísérletei. Ami persze a végén elbukik”. Bejegyzése végén a hibás brüsszeli szankciós politika okozta energiaválság kapcsán gúnyosan még azt is megjegyezte: „Csaba királyfi tán segítene, de nem tud, a gáz árát nem tudja a Havasoknál megállítani. Viktor se”. 

A bukott miniszterelnöknek kormányzása vége óta négyszer mondtak nemet a magyarok országgyűlési választásokon, annak ellenére, hogy 2022-ben már az egész baloldal összefogott vele. Gyurcsány Ferenc ennek ellenére nem adja fel, továbbra is miniszterelnök akar lenni.

„Az MMM úgy döntött, hogy DK-s jelöltet nem fogunk támogatni” – ezt már a baloldal közös bukott miniszterelnök-jelöltje mondta közösségi oldalán közzétett videójában. Ugyan tavasszal még közösen vágtak neki a választásnak, most azonban ismét egymásnak feszül Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc pártja. A hódmezővásárhelyi polgármester azt állítja, a DK több alkalommal ráindult az ellenzéki jelöltekre, megosztva a szavazókat. 

Gyurcsány Ferenc nem akarta leváltani Orbán Viktort, anyagilag sem akart hozzájárulni a kampányhoz, és sok lépésével kifejezetten akadályozta Orbán Viktor leváltását

 – fogalmazott Márki-Zay, aki szerint a DK zsarolással politizál, és Gyurcsány Ferencre utalva azt mondta: „Aki szakdolgozata kapcsán plágiumbotrányba keveredik, az nem lehet képviselő a tisztességes magyarok számára”. 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc Székesfehérváron. Fotós: (Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.