időjárás 18°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Ismét a keresztényeken köszörülte a nyelvét Vágó István

Molnár János
2022.08.05. 19:13 2022.08.07. 15:27
Ismét a keresztényeken köszörülte a nyelvét Vágó István

Több keresztényellenes megjegyzést is tett Vágó István közösségi oldalán az elmúlt napokban. Nemrég azt kritizálta gúnyos hangnemben, hogy a kormány megduplázta a hit- és erkölcstanoktatásra fordítható költségvetési keretet. A Gyurcsány-párt politikusává vedlett hajdani műsorvezető a hittanórák kapcsán megjegyezte: Reméljük, legalább ezeken az órákon lesz miből fűteni.

Ugyanakkor Vágónak nem ez volt egyetlen közelmúltbeli keresztényellenes megjegyzése. A szebb napokat látott televíziós személyiség például egyik nyilvános posztjában hivatkozott a HVG egyik cikkére, melyből kiderült, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MTK Budapest futballmeccsen a vidéki szurkolók antiszemita rigmusokkal illették a fővárosi csapatot. Vágó ezt „A zéró tolerancia jegyében” ironikus megjegyzéssel osztotta meg közösségi platformján, mindezzel persze közvetetten támadva Orbán Viktor kormányát, melyről egyébként közismert, hogy zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben. Emellett a magát ateistának valló nyugdíjas tévés arra külön felhívta a figyelmet, hogy a szegedi csapat tulajdonosa a területi katolikus egyházmegye, alapítója pedig Kiss-Rigó László püspök. Vágó kirohanása annál is inkább érdekes, mert néhány évvel ezelőtt ő maga is antiszemita botrányba keveredett, amikor az egyik Facebook-bejegyzésében kijelentette, hogy nem bírja elviselni a „kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát”, nem hatják meg a szertartásaik és nem érez velük közösséget.

A kereszténységet cinikusan bíráló „kvízprofesszor” jó ürügyet talált a gyalázkodásához, ugyanis az ominózus mérkőzés visszhangja még korántsem ült el. A hétfői MTK meccsen jelen volt Radnóti Zoltán rabbi lánya, aki telefonjával rögzítette a történteket. A felvételen hallható, amint a szurkolók azt éneklik, hogy „zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés”. A lelátón tapasztaltak miatt közleményt adott ki az MTK Budapest, melyben közölték: elfogadhatatlannak tartanak minden antiszemita kijelentést és rasszista megnyilvánulást, ezenkívül pedig tiltakoznak a szegedi drukkerek zsidóellenes viselkedése miatt és felszólítják a szegedi fociklubot, vonják felelősségre az érintett szurkolókat. A fővárosi csapat állásfoglalásában azt is közölte, hogy rendőrségi feljelentést tettek az ügyben. Reagált a szegedi klub is a történtekre. Közleményükben kifejezték elhatárolódásukat az eseményektől és felajánlották támogatásukat a hatóságoknak az eljáráshoz.

Borítókép: Vágó István (Fotó: Kurucz Árpád)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.