időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo
A baloldal volt köztársaságielnök-jelöltje szerint az embereket eleve a spórolásra kellett volna ösztönözni

Róna Péter: A rezsicsökkentés eleve rossz modell

Magyar Nemzet
2022.08.05. 12:51 2022.08.05. 14:54
Róna Péter: A rezsicsökkentés eleve rossz modell

Ez a rezsicsökkentési formula modell, amit a kormány magáévá tett, az rossz modell. Ugyanis itt most arról van szó, hogy az energia nagyon drága lett, és előreláthatólag nem lesz olcsóbb. Ami azt jelenti, hogy egy nemzetgazdaságnak az első számú feladata az, hogy a felhasználását a lehető legnagyobb mértékben korlátozza, tehát spóroljon a lakosság

– vélekedett pénteken Róna Péter a Heti TV Pirkadat című műsorában. A baloldal volt köztársasági elnök-jelöltje úgy véli, nekünk az osztrák modellt kéne követnünk, miszerint nem nyúlunk a piaci árhoz, és csak a rászorulóknak adunk támogatást. 

„Akkor hogyha fizeti a piaci árat, de kap pénzt, ami segíti őt, akkor ő eldöntheti, hogy akkor most felveszi azt a szvettert, és nem fűt 25 fokon vagy inkább alsó ingben lézeng a lakásában, és a rendelkezésére jutott pénz pedig teljes egészében az energiaellátására használja fel”

Róna Péter szerint kérdés szerint a kormány erőteljesebben ösztönözhetné a lakosságot a spórolásra, majd nyomatékosította, rossz ötletnek tartja a piaci árak szabályozását.

– Az egyik kérdés, a másik kérdés pedig az, hogy belenyúlni a piaci folyamatokba egy nagyon-nagyon necces dolog. Tehát ennek aztán vannak mindenféle további mellékhatásai, következményei, amiket végtelenül nehéz kezelni – zárta gondolatait a baloldal volt köztársaságielnök-jelöltje.

A teljes felvételt itt megtekintheti:

Borítókép: Róna Péter (Forrás: YouTube-képernyőfotó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.