Róna Péter: A rezsicsökkentés eleve rossz modell

A baloldal volt köztársaságielnök-jelöltje szerint az embereket eleve a spórolásra kellett volna ösztönözni.

Magyar Nemzet
2022. 08. 05. 12:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a rezsicsökkentési formula modell, amit a kormány magáévá tett, az rossz modell. Ugyanis itt most arról van szó, hogy az energia nagyon drága lett, és előreláthatólag nem lesz olcsóbb. Ami azt jelenti, hogy egy nemzetgazdaságnak az első számú feladata az, hogy a felhasználását a lehető legnagyobb mértékben korlátozza, tehát spóroljon a lakosság

– vélekedett pénteken Róna Péter a Heti TV Pirkadat című műsorában. A baloldal volt köztársasági elnök-jelöltje úgy véli, nekünk az osztrák modellt kéne követnünk, miszerint nem nyúlunk a piaci árhoz, és csak a rászorulóknak adunk támogatást. 

„Akkor hogyha fizeti a piaci árat, de kap pénzt, ami segíti őt, akkor ő eldöntheti, hogy akkor most felveszi azt a szvettert, és nem fűt 25 fokon vagy inkább alsó ingben lézeng a lakásában, és a rendelkezésére jutott pénz pedig teljes egészében az energiaellátására használja fel”

Róna Péter szerint kérdés szerint a kormány erőteljesebben ösztönözhetné a lakosságot a spórolásra, majd nyomatékosította, rossz ötletnek tartja a piaci árak szabályozását.

– Az egyik kérdés, a másik kérdés pedig az, hogy belenyúlni a piaci folyamatokba egy nagyon-nagyon necces dolog. Tehát ennek aztán vannak mindenféle további mellékhatásai, következményei, amiket végtelenül nehéz kezelni – zárta gondolatait a baloldal volt köztársaságielnök-jelöltje.

A teljes felvételt itt megtekintheti:

Borítókép: Róna Péter (Forrás: YouTube-képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.