A rövid napos időszakok mellett záporokra kell számítani

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 09. 22. 6:19
null
Budapest, 2020. szeptember 23. Érdekes fényjátékot képeznek a Rákóczi híd fölött, a felhõk között átsütõ napsugarak. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A változó mennyiségű és vastagságú, elsősorban gomolyfelhőzetből délelőtt még kis számban, majd délután a Dunától keletre már több helyen alakulhat ki zápor, néhol zivatar – írja a Met.hu.

A nyugati országrészben ugyanakkor több lesz a napsütés, és csak néhol valószínű zápor. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon és az északkeleti megyékben többfelé élénk lesz, záporok, zivatarok mentén átmeneti szélerősödés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. 

Késő este 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

Csütörtök napközben ismételten főként a Dunától keletre alakulhat ki néhány zivatar, a Dunántúlon kisebb ezek kialakulási valószínűsége. Az erősebb cellákat intenzív csapadék (általában 10-20 mm), átmeneti szélerősödés és apró szemű jég kísérheti. Estére stabilizálódik a légkör.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza – írja a Köpönyeg.  

A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

Borítókép: érdekes fényjátékot képeznek a Rákóczi híd fölött, a felhők között átsütő napsugarak (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.