Az új magyar légitársaság minden tekintetben a magyar kormány támogatását élvezi

Magyar Levente Debrecenben jelentette be, hogy minden eszközt megragadnak ahhoz, hogy támogassák az Aeroexpress Regionalt. A teljes egészében magyar légitársaság egy hete működteti járatait Magyarország és Erdély között. Ez pedig elnyerte a kabinet tetszését, folyik a vizsgálata annak, hogyan stabilizálhatják a cég működését – írja a VG.

Forrás: MTI2022. 09. 12. 14:09
null
Budapest, 2022. augusztus 29. Vízsugárral köszöntik az idõszakos nagykarbantartásra érkezett elsõ széles törzsû, Airbus A330F teherszállító repülõgépet a Liszt Ferenc-repülõtéren 2022. augusztus 29-én. A teljes körû karbantartást magyar szakemberek végzik a cég idén márciusban átadott új hangárjában. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar kormány elkötelezett az Aeroexpress Regional tevékenysége mellett, minden eszközt megvizsgál, hogy a légitársaság által vitt regionális közlekedés hosszú távon megmaradjon – jelentette a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese Debrecenben.

Magyar Levente azt mondta, hogy az ehhez szükséges eszközök bírálata zajlik és minden jogi megoldást megragadnak ahhoz, hogy elérjék a kitűzött célt.

 

Ez nem más, mint hogy a Kárpát-medence minden nagyvárosa elérhető legyen Magyarországról légi úton. Hozzátette, hogy az is szerepel az elképzelések között, hogy az Aeroexpress Regional idővel harmadik országokba is repüljön.

 

A miniszterhelyettes úgy fogalmazott, hogy a kormány álláspontja szerint az Aeroexpress Regional régi adósságot törleszt, hiszen hatalmas igény van a régiós nagyvárosok légi összekötésére. Szerinte történelmi mulasztás, hogy ez eddig nem valósult meg, hiszen a térség évek óta a leggyorsabban fejlődik Európában, ezért nem elég, hogy csak a közúti kapcsolat teremtődik meg. 

– Budapestről Erdély szívébe eljutni egynapos út, miközben repülővel egy óra alatt megtehető – emelte ki. Az Aeroexpress Regional elindulása ezért találkozott a kormánynak azzal a törekvésével, hogy mélyítse a környező országokkal való kapcsolatot. Mint elhangzott, a teljes egészében magyar légitársaság múlt hétfőtől elérhető járatait a magyar kormány az unió által elérhetővé tett forrásokból támogatja. A kabinet elkötelezett a járatok fejlesztése mellett – olvasható a VG-n megjelent cikkben.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.