időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Az új magyar légitársaság minden tekintetben a magyar kormány támogatását élvezi

Forrás: MTI
2022.09.12. 14:09 2022.09.13. 00:41
Az új magyar légitársaság minden tekintetben a magyar kormány támogatását élvezi

Magyar Levente Debrecenben jelentette be, hogy minden eszközt megragadnak ahhoz, hogy támogassák az Aeroexpress Regionalt. A teljes egészében magyar légitársaság egy hete működteti járatait Magyarország és Erdély között. Ez pedig elnyerte a kabinet tetszését, folyik a vizsgálata annak, hogyan stabilizálhatják a cég működését – írja a VG.

– A magyar kormány elkötelezett az Aeroexpress Regional tevékenysége mellett, minden eszközt megvizsgál, hogy a légitársaság által vitt regionális közlekedés hosszú távon megmaradjon – jelentette a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese Debrecenben.

Magyar Levente azt mondta, hogy az ehhez szükséges eszközök bírálata zajlik és minden jogi megoldást megragadnak ahhoz, hogy elérjék a kitűzött célt.

 

Ez nem más, mint hogy a Kárpát-medence minden nagyvárosa elérhető legyen Magyarországról légi úton. Hozzátette, hogy az is szerepel az elképzelések között, hogy az Aeroexpress Regional idővel harmadik országokba is repüljön.

 

A miniszterhelyettes úgy fogalmazott, hogy a kormány álláspontja szerint az Aeroexpress Regional régi adósságot törleszt, hiszen hatalmas igény van a régiós nagyvárosok légi összekötésére. Szerinte történelmi mulasztás, hogy ez eddig nem valósult meg, hiszen a térség évek óta a leggyorsabban fejlődik Európában, ezért nem elég, hogy csak a közúti kapcsolat teremtődik meg. 

– Budapestről Erdély szívébe eljutni egynapos út, miközben repülővel egy óra alatt megtehető – emelte ki. Az Aeroexpress Regional elindulása ezért találkozott a kormánynak azzal a törekvésével, hogy mélyítse a környező országokkal való kapcsolatot. Mint elhangzott, a teljes egészében magyar légitársaság múlt hétfőtől elérhető járatait a magyar kormány az unió által elérhetővé tett forrásokból támogatja. A kabinet elkötelezett a járatok fejlesztése mellett – olvasható a VG-n megjelent cikkben.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.