Fokozódik a migrációs nyomás, rekordszámú határsértőt tartóztattak fel

Az elmúlt héten az ország területén – ebben az évben az eddigi legtöbb – 4807 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 05. 10:06
null
202200727 magyar szerb hatar migransok havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől vasárnapig 1799 migránssal szemben intézkedtek a hatóságok – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 467, szombaton 688, vasárnap 641 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, emellett az ország belsejében elfogtak három határsértőt, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. 

Az elmúlt héten az ország területén – ebben az évben az eddigi legtöbb – 4807 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – augusztus 22-től 28-ig – a feltartóztatottak száma 3840 volt. 

Emellett az elmúlt héten az ország belsejében kilenc határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 51 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Bakondi György a minap szintén arról beszélt a közmédiában, hogy az utóbbi napokban jelentősen nőtt az illegális bevándorlók száma, mert szorítja őket az idő: még azelőtt szeretnének az Európai Unióba jutni, hogy beköszöntene a hideg. 

Éppen ezért naponta sok száz migráns próbál átjutni a déli határkerítésen, sőt, most többen vannak, mint 2015-ben, a migrációs válság kezdetén. 

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadójának tájékoztatása szerint a határsértők száma idén eddig meghaladta a 156 ezret, míg tavaly ugyanebben az időszakban jelentősen kevesebb, 65 ezer esetben intézkedtek. Hasonló a helyzet az emberecsempészek elleni eljárásokat illetően is: idén 1177 embercsempész ellen indult eljárás, míg tavaly 600-at fogtak el.

Borítókép: migránsok a szerb–magyar határon (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.