Kerékpáros teljesítménytúrára hívják a Börzsönybe a családokat is + videó

Negyedszer rendezik meg a BörzsönyRing Kerékpáros Teljesítménytúrát idén szeptember 24-én, ami a sikeres Ring sorozat záróeseménye is lesz egyben. Mint azt a szervezők írták, évente egyre több a jelentkező, idén eddig már közel 1000 fő regisztrált a túrára.

Magyar Nemzet
2022. 09. 15. 16:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szobról induló 90 km-es táv átvezet a Dunakanyaron, majd elfordul a Börzsöny csodálatos dombjai felé, hogy végül az Ipoly folyó mentén visszatérjen a rajthoz Szobra.

A kerékpárosok nem csak történelmi és szakrális helyeket, hanem természeti látványosságokat is érintve haladnak a kitáblázott, és így akár egész évben használható BörzsönyRing útvonalon.

A szervezők a megszokott négy frissítőponttal, szerviz autóval és biztosítással várják a résztvevőket. A túra végén minden kerékpáros együtt vehet részt egy tésztapartin Szobon a Duna partján. A túra útvonala: Szob –Zebegény – Nagymaros – Kismaros – Szokolya – Királyrét – Nógrád – Diósjenő – Závoz-tető – Kemence – Vámosmikola – Ipolytölgyes – Ipolydamásd – Szob. Négy frissítő és pihenő állomás van a távon: Királyrét, Závoz-tető, Vámosmikola, Ipolydamásd. A frissítő állomásokon a résztvevők, ásványvizet, pogácsát, zsíros kenyeret, csokoládét, gyümölcsöt vehetnek magukhoz. A túratáv 90 kilométer, a szintkülönbség pedig 690 méter.

A BörzsönyRing keretében először idén rendezik meg a Családi Ipolykört, amely az Ipoly folyó és a Burda hegység közötti part menti úton halad Szlovákia, majd hazánk partszakaszán. Az útvonal hossza 30 kilométer, ami füves, homokos szakaszokból áll, ezért trekking vagy mountain bike használata ajánlott.

A túrára természetesen nem csak családokat várnak a szervezők. 

A BörzsönyRing rajtja 10 órakor, a Családi Ipolyköré 11.30-kor kezdődik Szobon. Bővebb információt itt találhatnak az érdeklődők.

Boritókép: Kerékpárosok tekernek a BörzsönyRingen (Fotó: Berkes Dávid)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.