Megkapta jutalmát Ander Balázs

Mandátumhoz jutott Ander, cserében azért, hogy visszalépett Gyöngyösi javára a tisztújításon.

2022. 09. 19. 14:05
null
20220702 Budapest Jobbik tisztújító kongresszus Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Gyöngyösi Márton a Jobbik új elnöke, Ander Balázs a párt egyik alelnöke Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkapta Ander Balázs a neki ígért jobbikos mandátumot, így a parlament őszi ülésszakában új országgyűlési képviselője lesz a pártnak, amelynek sajtóosztálya közleményben tudatta, 

Szabó Hajnalka és Végh Noémi, a Jobbik két képviselője lemondott tisztségéről, a Jobbik Országos Elnöksége pedig – nem meglepő módon – a megüresedett két mandátum egyikére Ander Balázst választotta. A másik mandátumot Dudás Róbert, a párt alelnöke kapta meg.

Ismert, Ander Balázs, aki Jakab Péter lemondása után Földi István és Gyöngyösi Márton mellett elindult a párt elnöki tisztségéért, az utolsó pillanatban visszalépett Gyöngyösi javára, aki így elnyerte a vezető pozíciót. Minderről Molnár Enikő, a Jobbik volt kabinetfőnöke már hónapokkal ezelőtt egy kiszivárgott jobbikos belső levélben azt írta, Szabó Hajnalkának és Végh Noéminek hamarosan át kell adnia mandátumát két elnökségi tagnak. 

– Az egyiket hamarosan Ander Balázsnak, cserébe azért, hogy visszalépett Gyöngyösi javára a tisztújításon 

– írta Molnár Enikő. 

Ugyancsak Molnár volt az, aki pár napja saját közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy elnökké választása előtt Gyöngyösi Márton még a pártból való kilépését fontolgatta, ha Ander nyert volna. 

A baloldali közös választási lista alapján a két új országgyűlési képviselő egyébként még kormányváltás esetén is aligha került volna be az Országgyűlésbe, 

Dudás Róbert a közös lista 90. helyén található, a Jobbik jelöltjei között pedig a 21. helyen szerepelt. Ander Balázs még hátrébb volt, a baloldali listán a 275. helyen szerepelt a neve, jobbikos párttársai pedig mindössze a 63. helyre tették fel. 

Borítókép: Ander Balázs és Gyöngyösi Márton (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.