időjárás -4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Megkapta jutalmát Ander Balázs

Gabay Dorka
2022.09.19. 14:05 2022.09.19. 21:16
Megkapta jutalmát Ander Balázs

Megkapta Ander Balázs a neki ígért jobbikos mandátumot, így a parlament őszi ülésszakában új országgyűlési képviselője lesz a pártnak, amelynek sajtóosztálya közleményben tudatta, 

Szabó Hajnalka és Végh Noémi, a Jobbik két képviselője lemondott tisztségéről, a Jobbik Országos Elnöksége pedig – nem meglepő módon – a megüresedett két mandátum egyikére Ander Balázst választotta. A másik mandátumot Dudás Róbert, a párt alelnöke kapta meg.

Ismert, Ander Balázs, aki Jakab Péter lemondása után Földi István és Gyöngyösi Márton mellett elindult a párt elnöki tisztségéért, az utolsó pillanatban visszalépett Gyöngyösi javára, aki így elnyerte a vezető pozíciót. Minderről Molnár Enikő, a Jobbik volt kabinetfőnöke már hónapokkal ezelőtt egy kiszivárgott jobbikos belső levélben azt írta, Szabó Hajnalkának és Végh Noéminek hamarosan át kell adnia mandátumát két elnökségi tagnak. 

– Az egyiket hamarosan Ander Balázsnak, cserébe azért, hogy visszalépett Gyöngyösi javára a tisztújításon 

– írta Molnár Enikő. 

Ugyancsak Molnár volt az, aki pár napja saját közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy elnökké választása előtt Gyöngyösi Márton még a pártból való kilépését fontolgatta, ha Ander nyert volna. 

A baloldali közös választási lista alapján a két új országgyűlési képviselő egyébként még kormányváltás esetén is aligha került volna be az Országgyűlésbe, 

Dudás Róbert a közös lista 90. helyén található, a Jobbik jelöltjei között pedig a 21. helyen szerepelt. Ander Balázs még hátrébb volt, a baloldali listán a 275. helyen szerepelt a neve, jobbikos párttársai pedig mindössze a 63. helyre tették fel. 

Borítókép: Ander Balázs és Gyöngyösi Márton (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.