A polgárőrök idén is segítik a biztonságos emlékezést

A polgárőrök idén is folyamatos bűnmegelőző járőrszolgálatot látnak el a temetőkben, sírkertekben és az urnatemetővel rendelkező templomok környékén.

Magyar Nemzet
2022. 10. 26. 11:22
Az ungvári temetőben magyar katona is nyugszik.
Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenszentekhez és a halottak napjához közeledve a polgárőrök idén is fokozott és folyamatos bűnmegelőző járőrszolgálatot látnak el a temetőkben, sírkertekben és az urnatemetővel rendelkező templomok környékén

– tájékoztatott lapunkhoz eljuttatott közleményében a Országos Polgárőr Szövetség. 

Mint írták, a polgárőrség, együttműködésben a rendőrséggel és az önkormányzatokkal, a települési sajátosságok figyelembevételével, fokozott és folyamatos járőrszolgálatot lát el a mindenszentek és halottak napja körüli időszakban a temetők közelében lévő közterületeken, parkolókban, és segíti a biztonságos közlekedést. Emellett 

a polgárőrök az ünnepre jellemző bűncselekmények (rongálások, virágok, mécsesek, koszorúk lopása, a látogatók őrizetlenül hagyott értéktárgyainak eltulajdonítása stb.) megelőzése érdekében nemcsak figyelmeztetik a szeretteikre emlékezőket, de figyelemmel vannak a lopásokra, rongálásokra, a kialakuló kisebb tűzesetekre és az esetleges rosszullétekre is. 

A polgárőrök helyi lakosként – igény esetén – segítik a temetőbe érkezők tájékozódását és a megemlékezés nyugalmát –  olvasható a közleményben.

Borítókép: Sírok egy temetőben. Illusztráció. Fotó forrása: (Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.