Délután a legtöbb helyen már naposra fordul az idő

A nappali maximum-hőmérséklet a sokéves átlag fölött várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelően javasolt rétegesen öltözködni.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg.hu2022. 10. 25. 6:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A déli országrészben is megnövekszik a felhőzet, és a nap első felében főként a délnyugati, déli megyékben fordulhat elő eső – írja a Met.hu. Reggeltől északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, délután a legtöbb helyen már naposra fordul az idő. 

Késő délutántól, estétől az északkeleti határnál lehet eső, zápor. Az északnyugati szelet több helyen kísérik élénk széllökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 20 Celsius-fok körül alakul. Késő estére 8 és 13 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

Fotó: Met.hu

Túlnyomóan derült lesz az ég, mindössze az északkeleti határ közelében lehet több felhő, ahol az éjszaka második felére megszűnik az eső. Egyre nagyobb területen párássá válik a levegő, képződik köd, ezen kívül nyugat felől fátyolfelhőzet is érkezik. 

A ködös tájakon szitálás nem kizárt. Gyenge lesz a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 Celsius-fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet.

 

Orvosmeteorológia

Az eddigiekhez hasonlóan alakul az időjárás orvosmeteorológiai szempontból – írja a Köpönyeg

Fronthatás nem várható, de melegfronti jellege van a légkörnek. 

Az érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. 

A nappali maximum-hőmérséklet a sokéves átlag fölött várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelően javasolt rétegesen öltözködni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.