időjárás 4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Elhunyt Galsai Dániel

Forrás: Magyar Hírlap
2022.10.27. 11:58 2022.10.27. 13:53
Elhunyt Galsai Dániel

Életének 56. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Galsai Dániel író, újságíró, a Magyar Hírlap állandó szerzője – számolt be a halálhírről a Magyar Hírlap.

Ahogy mindig mesélte, családilag „fertőződött” meg az írással. Édesapja, Galsai Pongrác, a kiváló József Attila-díjas író mellett rendszeresen találkozott a magyar szellemi élet kiválóságaival, hallgatta okfejtéseiket.

Több szerkesztőségnek is munkatársa volt, a magyar nyomtatott sajtó minden zegét-zugát bejárta. Később szabadúszóként tevékenykedett, és így szerződött Magyar Hírlaphoz, ahol egy állandó szatirikus rovat, a Fricska gazdája lett. 

Naponta pontosan küldte lényegre törő, sajátos humorral átszőtt szösszeneteit, amelyek roppant népszerűek voltak olvasóik körében. Albert Györgyi újságíró halála után a vele való kapcsolatáról Szerelmem, Albert Györgyi címmel nagy sikerű könyvet írt – olvasható a Magyar Hírlap megemlékezésében.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Galsai Dániel író, újságíró, a Magyar Hírlap állandó szerzője (Forrás: Magyar Hírlap/MH)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.