Erősen szeles idővel veszi kezdetét a hét

Helyenként előfordulhat záporeső vagy egy-egy zivatar.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 10. 03. 6:21
null
Debrecen, 2021. január 25. Esernyõjét fogja egy nõ Debrecenben, az erõs széllel kísért havas esõben 2021. január 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal, az északkeleti tájakon időszakosan össze is állhatnak a gomolyfelhők. Helyenként fordulhat elő záporeső, északkeleten esetleg egy-egy zivatar – írja a Met.hu.

Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

 Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Napközben ugyanakkor sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Az Észak-Dunántúlon, Duna-Tisza közén, illetve a hegyvidéki tájakon a legerősebb lökések 60-70 km/h között várhatók, majd este veszít erejéből a szél. Délután az északkeleti határ közelében, Szabolcsban a záporok mellett egy-egy zivatar kialakulhat.

Forrás: Met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza – írja a Köpönyeg.    

Az északnyugati szél több helyen megerősödik majd, olykor viharossá válik. 

A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.