időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Erősen szeles idővel veszi kezdetét a hét

MAGYAR NEMZET
Forrás: Met.hu/Köpönyeg
2022.10.03. 06:21 2022.10.03. 08:33
Erősen szeles idővel veszi kezdetét a hét

Többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal, az északkeleti tájakon időszakosan össze is állhatnak a gomolyfelhők. Helyenként fordulhat elő záporeső, északkeleten esetleg egy-egy zivatar – írja a Met.hu.

Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

 Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Napközben ugyanakkor sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Az Észak-Dunántúlon, Duna-Tisza közén, illetve a hegyvidéki tájakon a legerősebb lökések 60-70 km/h között várhatók, majd este veszít erejéből a szél. Délután az északkeleti határ közelében, Szabolcsban a záporok mellett egy-egy zivatar kialakulhat.

Forrás: Met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza – írja a Köpönyeg.    

Az északnyugati szél több helyen megerősödik majd, olykor viharossá válik. 

A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.