„Levélírás helyett a kerülettel kellene foglalkoznia”

Ferencvárosi Fidesz: Ne saját magát fényezze Baranyi Krisztina!

2022. 10. 13. 15:26
20220831 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Levélírás helyett a kerülettel kellene foglalkoznia. Azzal kellene törődnie, hogy a testületi határozatok végre legyenek hajtva , az előttünk álló nehéz időszakra pedig stratégiai megoldásokat dolgozzon ki.

– reagált lapunk megkeresésére Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP ferencvárosi képviselőcsoportjának frakcióvezetője, hogy belpolitikai célzatú levelet írt Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali pártok által támogatott független polgármestere az orosz elnöknek. A kerületi vezető Vlagyimir Putyinnak címzett üzenetét egyébként magyarul írta. 

– A polgármester ne saját magát fényezze, és a nagypolitika helyett a kerülettel kellene hogy foglalkozzon. Értjük, hogy neki már elindult a kampány de ennek nem most van itt az ideje – emelte ki a fideszes képviselő, majd hozzátette: éppen eleget szerepeltetik és méltatják a saját – kerületi pénzből finanszírozott – médiájában.

Baranyi Krisztina pár napja részletes levelében kifejtette, hogy az orosz elnök mit nem csinál jól, hogyan teszi tönkre a világot. A polgármester ugyanakkor kitért arra is, hogy ő szégyelli, hogy magyarként él. 

Elnök úr, mindketten tudjuk, hogy milyen nehéz most oroszként élni bárhol a világon. Honfitársai érthető módon szégyenkeznek az Ön bűnei miatt. Higgye el: magyarnak lenni se sokkal könnyebb. Szégyenünk ugyan kisebb, de nem annyival, mint amennyivel az országunk. 

A levélben egyebek mellett az Ukrajna elleni agressziót imperialista háborúnak nevezi, amelynek – ahogy fogalmazott – elsődleges áldozatai a megnyomorított katonák és civilek, másodsorban az ukrán nép egésze, köztük orosz és magyar nemzetiségű emberek, harmadsorban a kényszersorozással fenyegetett orosz nép. A polgármester a levelében még hozzátette többek között azt is, hogy a magyar kormány szerinte eljátssza az ország becsületét, miközben dicséri − mint írja – a „hősiesen védekező Ukrajnát”  és még a hazánkba özönlő ukrán menekültek fogadását is lekicsinylően írja le. Levele végén azt üzente még az orosz elnöknek, hogy fontolja meg a befejezést, mert, ahogy írta, a háború egyetlen ellenszere a béke.

Borítókép: A Fővárosi Közgyűlésben Baranyi Krisztina, Budapest IX. kerületének (Ferencváros) polgármestere (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.