„Nesze neked szólásszabadság” – a Facebook cenzorai letiltották Majka Lakatos Márknak írt posztját

A TV2 sztárja, a Sztárban sztár leszek! zsűritagja, Majka és a hozzászólók sem értik, mi volt a baj azzal a bejegyzéssel, amelyet letiltottak a Facebook cenzorai. A Lakatos Márknak címzett „Egyébként mi mindenkivel befogadók vagyunk, ezért arra sem kérdezünk rá, hogy miért visel egy férfi magas sarkú női cipőt, lilára festett hajjal, ridiküllel, szoknyával. Elfogadjuk” kezdetű sorokban egyelőre senki nem találja a gyűlöletbeszédre utaló részleteket – a Facebookon kívül.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 29. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak Majka, a TV2 sztárja, a Sztárban sztár leszek! zsűritagja nem érti, miért tiltotta le a Facebook a bejegyzését, de a követői és a hozzászólók is tanácstalanok, nem találják, mi volt a szövegben a gyűlöletkeltő – hívta fel a figyelmet az Origó a közösségi oldal indokolatlan cenzúrájára.

A Facebook a zenész alábbi bejegyzést minősítette gyűlöletbeszédnek:  

Egyébként mi mindenkivel befogadók vagyunk, ezért arra sem kérdezünk rá, hogy miért visel egy férfi magas sarkú női cipőt, lilára festett hajjal, ridiküllel, szoknyával. Elfogadjuk. Lehet, pont azért, mert bízunk benne, hogy ha később nekünk is lesznek furcsa dolgaink, akkor nem próbálnak majd minket butának vagy együgyűnek beállítani egy pár lájkért cserébe.

Ahogyan arról korábban az Origó már beszámolt: Lakatos Márk nyilvánosan és értelmetlenül kötött bele Majkába a zenész új videóklipje kapcsán, ezért a rapper visszafogottan ugyan, de visszavágott a stylistnak. 

 

Az előző, Lakatos Márknak szánt posztomat a Facebook gyűlöletbeszédre hivatkozva eltávolította, vagy legalábbis ideiglenesen felfüggesztette (azóta kértem a döntés megváltoztatását). Szerintetek mi volt ebben gyűlöletbeszéd?

– kérdezte a zenész a követőitől, akik csaknem 1600-an reagáltak valamilyen formában két óra alatt a történtekre. 

A zenész és Pápai Joci a Barokk címet adták új daluknak, amely miatt Lakatos Márk ruhásként ismertté vált celeb azt a megjegyzést tette, hogy nem érti, miért ez lett a dal címe, amikor a szövegben nincs erre semmilyen utalás. 

Erre reagálva írta Majka a közösségi oldalán a már idézett bejegyzést, amelyet a Facebook gyűlöletbeszédre hivatkozva felfüggesztett. 

A rapper egyébként választ adott Lakatos Márk konkrét aggodalmaira is.

Szóval hogy miért is Barokk a szám címe? Mikor meghallgattam a dalt, veled ellentétben nekem eszembe sem jutott ezt megkérdezni József Sebastian Pápaitól, mivel a művészet pont attól szép, hogy azt csinálunk benne, amit csak akarunk. Neked magyarázzam? Rengeteg oka lehet…

– nyomatékosította a művészi szabadságról alkotott véleményét a zenész. 

Borítókép: Majka (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.