Magyarország támogatja a székely autonómiát

Ismét felgyúltak az őrtüzek Székelyföld autonómiájának napját köszöntve.

Munkatársunktól
2022. 10. 30. 21:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számíthatnak Magyarországra a székely autonómia hívei, annak ellenére, hogy Európa nem akar tudomást venni róla – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Székelyföld autonómiájának napját köszöntve a Kossuth téren. A kormánypárti politikus ezt azzal összefüggésben jelentette ki, hogy őrtüzeket gyújtottak vasárnap este Székelyföld több mint száz településén az autonómiaigény újbóli kinyilvánítására.

A települések melletti magaslatokon gyújtott őrtüzek mindegyikénél felolvasták a rendezvény kiáltványát, amit a szervező Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke jegyzett. 

A dokumentum szerint a területi autonómia a biztonság, a béke és a jólét záloga lehetne Székelyföldön, valamint hozzátették, hogy a nemzetközi élet minden felszültségét átélve is kitartanak a területi autonómia igénye mellett. 

Kifejtették, hogy a hatósági akadályoztatás ellenére európai szinten tudtak fellépni Székelyföld érdekéért, megnyitva ezzel egy nemzetközi küzdőteret. Hangsúlyozták azt is, hogy az őrtüzek köré összegyűlők abban a formában igénylik Székelyföld területi autonómiáját, ahogyan azt az SZNT az autonómiastatútumában megfogalmazta.

Borítókép: Németh Zsolt Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.