időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo
Több mint tízezren nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek

Továbbra sem csökken a menekültek száma

Forrás: MTI
2022.10.07. 08:21 2022.10.07. 08:25
Továbbra sem csökken a menekültek száma

Az ukrán–magyar határszakaszon 5450-en léptek be csütörtökön Magyarországra, a román–magyar szakaszon belépők közül pedig 5304-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek 

– tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t. A beléptetettek közül a rendőrség 205 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal 33-an – köztük 13 gyermek – érkeztek Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: Kárpátaljai menekültek érkeznek a magyar–ukrán határhoz (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.