A miniszterelnök Szabó Tímeának: Ne használjuk a megdöglesz szót az emberekre

Egymillióval több munkahely van Magyarországon, mint 2010 előtt

Bákonyi Ádám
2022. 11. 02. 15:26
SZABÓ Tímea
Budapest, 2022. március 10. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: MTI Fotószerkesztőség/MTI Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tímea az azonnali kérdések órájában „lex megdöglesznek" nevezte a szociális törvény módosítását. A Párbeszéd képviselője szerint az állam ezzel kimondja, hogy „aki szegény, az dögöljön meg”, a kórházi idősgondozást pedig fizetőssé fogják tenni.  

– Ilyen tervek a Gyurcsány-kormány programjában voltak – reagált a miniszterelnök, aki egyúttal azt javasolta Szabó Tímeának, hogy lévén emberekről van szó, „azt a kifejezést, hogy dögöljön meg, talán mellőzhetnénk, különösen, ha olyan honfitársainkról beszélünk, akik egyébként valamiért ellátásra szorulnak, vagy betegek”. 

Orbán Viktor az állam feladataival kapcsolatban rámutatott: a kormány munkaalapú gazdaságot épít, azaz segély helyett munkát ad az embereknek. – Ez azt jelenti, hogy ma 4,7 millió ember dolgozik, egymillióval több munkahely van Magyarországon, mint az önök kormányzása alatt volt – hangsúlyozta Orbán Viktor. 

Emlékeztetett arra is, hogy 2010-hez képest a mostani kormány három és félszer több pénzt fordít a szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti szolgáltatásokra. 

Borítókép: Szabó Tímea (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.