Balmazújváros polgármestere politikai célból tartotta vissza az önkormányzati dolgozók bérét

Hegedűs Péter 560 millió forint többletforrás felhasználásáról nem hajlandó tájékoztatni képviselőtársait.

Magyar Nemzet
2022. 11. 07. 11:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem fizette ki az önkormányzati dolgozókat Hegedűs Péter, Balmazújváros jobbikos polgármestere arra hivatkozva, hogy a képviselő-testület nem szavazta meg a költségvetés módosítását. 

Hegedűs mindezt azért tette, hogy nyomást gyakoroljon a képviselő-testület felére, arra a hat képviselőre, akik nem hajlandók a költségvetés módosítását elfogadni, amelyben a polgármester a képviselő-testület döntése nélkül, szabálytalanul elkövetett kifizetéseit szeretné legalizálni – tudta meg lapunk. 

Az összellenzék által támogatott polgármester azzal fenyegetőzött, hogy amíg a képviselők nem fogadják el a módosítást, az önkormányzati dolgozók nem kapnak fizetést. 

Mindez azért is visszás, mert a képviselők szeptemberben, a költségvetés módosításának első tárgyalásakor szintén elutasították azt, ennek ellenére a dolgozók október hónapban megkapták a fizetésüket, hiszen 2022 februárjában az egész évre elfogadták már a költségvetést, amely a munkabéreket tartalmazza. 

Lapunk telefonon kereste Tóth Attilát, Balmazújváros fideszes önkormányzati képviselőjét, aki elmondta, 

a költségvetés módosításában 560 millió forint van szétszórva úgy, hogy a többletforrásról a polgármester nem tájékoztatta a képviselő-testületet, így annak felhasználásáról határozatot nem hoztak. 

– Kértük a polgármestert, hogy mutassa be a határozatokat, hogy mi alapján költötte el és sorolta át a többletforrásokat, erre azonban nem volt hajlandó. Ehelyett a dolgozókat kezdte el lázítani, hogy a hat képviselő miatt nem lehet kifizetni a béreket, bár a testület februárban a költségvetés tárgyalásakor egész évre döntött a dolgozók béréről, így annak kifizetése nem ütközik akadályokba – magyarázta a képviselő.

Azzal kapcsolatban, hogy meddig tartható fenn a polgármester zsarolása, Tóth Attila közölte: 

„úgy néz ki, győztek, mert hétfő reggel a polgármester visszavonulót fújt, arról tájékoztatott, mégiscsak kifizeti a béreket, ezzel elismerve, hogy ezt eddig is megtehette volna. A törvénytelenséghez nem asszisztálunk továbbra sem” – húzta alá a képviselő.

Tóth Attila zárásként elmondta:

„felháborító, hogy Hegedűs Péter polgármester több mint négyszáz család megélhetésével szórakozik és ebből próbál politikai hasznot húzni. Elítéljük azt, hogy emberek fizetését tartja vissza azért, hogy az ő törvénytelenségéhez asszisztáljunk”.

Borítókép: Balmazújváros, Városháza (Fotó: Kamilla Kert Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.