időjárás 6°C Marcella 2023. január 31.
logo

Fürjes Balázs: Mihamarabb újra kell indítani a fogaskerekűt!

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.11.30. 11:53 2022.11.30. 14:38
Fürjes Balázs: Mihamarabb újra kell indítani a fogaskerekűt!

A fővárosnak haladéktalanul intézkednie kell a fogaskerekű átmeneti kisbuszos pótlásáról, a teljes fogaskerekű mihamarabbi újraindításáról, a közlekedési rend mielőbbi visszaállításáról!

– írta közösségi oldalán a Fővárosi Közgyűlés mai ülése előtt a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. 

Fürjes Balázs hozzátette: hetekkel ezelőtt Pokorni Zoltánnal, a XII. kerületi fideszes polgármesterrel együtt szóvá tették, hogy helytelen Karácsony Gergelynek az a döntése, amellyel teljesen leállítja a fogaskerekű közlekedését, és semmilyen megoldást nem kínál.

„Továbbra is így gondolom: az a minimum lenne, hogy a fogaskerekű-közlekedés szünetelésének idejére igényvezérelt kisbuszos pótlása legyen a fogaskerekűnek! Nem maradhat kiszolgálatlanul a fogaskerekűt naponta-hetente közösségi közlekedési eszközként használó több ezer budai polgár és a fogaskerekűt hétvégenként autós közlekedés helyett használó, ezzel a környezetet is kímélő több tízezer kiránduló!” – fejtette ki álláspontját Fürjes Balázs.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.