Hornung Ágnes: A kapcsolati erőszak minden formája elfogadhatatlan

Holnap lesz a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, ennek apropóján posztolt az államtitkár.

Forrás: Facebook2022. 11. 24. 15:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kapcsolati erőszak nem magánügy, a bántalmazás minden formája elfogadhatatlan!

– írta a közösségi oldalán a családokért felelős államtitkár. Hornung Ágnes arra biztatja követőit, hogy november 25-én egy napra cseréljék le borítóképüket, ezzel is kiállva az érintettek mellett. November 25-e ugyanis a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. 

Az államtitkár egy videót is posztolt a közösségi oldalára, melyben egy krízisambulanciát látogatott meg, ahol a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szociális igazgatójával, Rácsok Balázzsal beszélgetett a problémáról és annak fontosságáról, hogyan tudnának minél több segítséget nyújtani az érintetteknek.. „A kríziskezelő ambulanciák már akkor segítséget nyújtanak, amikor valakiben először megfogalmazódik, hogy valami nincs rendben” – írta a felvételhez Hornung Ágnes.

– Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsük a kapcsolati erőszak áldozatait, ezért is növeltük az elmúlt három évben háromszorosára a védett szállások férőhelyeinek számát és működtetünk a nap 24 órájában telefonszolgálatot. Tervünk, hogy a jövőben még tovább növeljük az ambulanciák számát, és országszerte prevenciós programokat indítsunk – jelentette ki a közösségi oldalán a családokért felelős államtitkár. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.