időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Jönnek az esti mínuszok

Magyar Nemzet
Forrás: Met.hu/Köpönyeg.hu
2022.11.28. 06:17 2022.11.28. 08:03
Jönnek az esti mínuszok

Napközben javulnak a látási viszonyok, de az ország nagyobb részén párás, rétegfelhős idő lesz a jellemző, szakadozások nagyobb eséllyel az északkeleti, keleti országrészben fordulhatnak elő – írja a Met.hu

Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb gyenge eső, szitálás alakulhat ki. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik a déli, délkeleti szél. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére –3 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Leginkább az Alföld délkeleti és középső részén helyenként, máshol inkább csak kisebb foltokban várható sűrű köd, amely napközben fokozatosan teret veszít.

Forrás: Met.hu

Átmenetileg csökken a területi kiterjedése a rétegfelhőzetnek, majd ismét párássá válik a levegő, és egyre nagyobb területen köd, illetve rétegfelhőzet képződik. 

Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás, a fagyos részeken ónos szitálás, esetleg jelentéktelen hószállingózás fordulhat elő. 

A délkeleti, keleti szelet néhol élénk lökések kísérik. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és –6 fok között alakul, az átmenetileg kevésbé felhős részeken hűlhet le jobban a levegő.

 

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás – írja a Köpönyeg. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. 

A hajnali fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. 

Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. 

A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. 

A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. 

Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.