Két új minisztériummal bővül a kormányzati struktúra

Önálló tárcát kap Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, miközben átnevezik Lázár János minisztériumát.

2022. 11. 21. 12:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az orosz–ukrán háború okán bevezetett szankciós politika jelentős hátrányok veszélyével fenyeget mind az energiaügyek, mind a gazdaság területén. A veszélyek ellensúlyozása érdekében indokolt, hogy mindkét területért önálló minisztérium feleljen a kormányzati feladat-megosztási struktúrában – áll a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítására vonatkozó javaslatban.

Ez alapján két új tárca jön létre: az Energiaügyi Minisztérium és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. December 1-jén kezdi meg munkáját az energetikai tárca, aminek a vezetésére Orbán Viktor miniszterelnök Lantos Csabát kérte fel. Emellett kiválik a Miniszterelnöki Kabinetirodából Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, aki önálló tárcát kap. Továbbá változik a Lázár János vezette tárca elnevezése is. 

 

Az Építési és Beruházási Minisztériumot átnevezik Építési és Közlekedési Minisztériumra, miután a miniszter kapta meg a közlekedési területet Palkovics minisztériumától.

 

Ahogy arról korábban lapunk beszámolt, megszűnik a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari minisztérium, a távozó miniszter pedig a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója lesz.

Borítókép: kormányülés (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.