időjárás 4°C Aranka 2023. február 8.
logo
A szankciók miatt veszély fenyegeti az energiaügyek és a gazdaság területét

Két új minisztériummal bővül a kormányzati struktúra

Máté Patrik
2022.11.21. 12:57 2022.11.21. 14:52
Két új minisztériummal bővül a kormányzati struktúra

– Az orosz–ukrán háború okán bevezetett szankciós politika jelentős hátrányok veszélyével fenyeget mind az energiaügyek, mind a gazdaság területén. A veszélyek ellensúlyozása érdekében indokolt, hogy mindkét területért önálló minisztérium feleljen a kormányzati feladat-megosztási struktúrában – áll a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítására vonatkozó javaslatban.

Ez alapján két új tárca jön létre: az Energiaügyi Minisztérium és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. December 1-jén kezdi meg munkáját az energetikai tárca, aminek a vezetésére Orbán Viktor miniszterelnök Lantos Csabát kérte fel. Emellett kiválik a Miniszterelnöki Kabinetirodából Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, aki önálló tárcát kap. Továbbá változik a Lázár János vezette tárca elnevezése is. 

 

Az Építési és Beruházási Minisztériumot átnevezik Építési és Közlekedési Minisztériumra, miután a miniszter kapta meg a közlekedési területet Palkovics minisztériumától.

 

Ahogy arról korábban lapunk beszámolt, megszűnik a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari minisztérium, a távozó miniszter pedig a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója lesz.

Borítókép: kormányülés (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.