Latorcai Csaba: Ne tegyen háborúpárti nyilatkozatokat a Jobbik elnöke

Meglehetősen abszurd a kormányon számon kérni egy független hatóság tevékenységét Navracsics Tibor helyettese szerint.

2022. 11. 21. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brenner Koloman (Jobbik) arról beszélt napirend előtti felszólalásában, hogy a puding próbája az evés, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter pedig ugrott és leverte a lécet. A jobbikos képviselő szerint a miniszter nem tartotta be ígéretét, mely szerint november 19-én z Integritás Hatóság megkezdi a munkáját. Felidézte, hogy jobbikosok odamentek a hatóság bejegyzett címére, ahol zárt ajtókat találtak. Úgy vélekedett, hogy a kormány politikájával veszélyezteti a magyar polgároknak járó uniós forrásokat, mert ha nem tudnak megegyezni, a felújítási alap hetven százalékát el fogják veszíteni. A képviselő felszólította a kormányt, hogy bizonyítsák be, valóban korrupcióellenes az Integritás Hatóság. 

Végül kitért arra, hogy értelmezése szerint az Alkotmánybíróság elítélte a kutatóhálózat leválasztását a Magyar Tudományos Akadémiáról, valamint arra is, hogy leszavazták a képviselő szélerőmű-telepítés engedélyezésére tett javaslatát. Ezek miatt úgy gondolta, a Fidesz nem tud kormányozni.

Latorcai Csaba, Navracsics Tibor helyettese, parlamenti államtitkár válaszában 

visszautasította azt, hogy a jobbikos képviselő számon kérje Navracsics Tiboron vagy bármelyik kormánytagon az Integritás Hatóság tevékenységét, mert a hatóság a kormánytól független szerv, ezért a számonkérés az államtitkár szerint meglehetősen abszurd. 

Hozzátette, mivel november 19-e hétvégére esett, a hatóság munkatársai mától érhetők el a székhelyükön, amit a Jobbik és a Momentum képviselői bizonyára tudtak. Ebből az államtitkár arra következtetett, hogy a baloldali pártok színtisztán provokációs céllal akcióztak. Úgy vélte, Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök a korábbi fiaskóit akarta ezzel feledtetni, felidézve, amikor az Országgyűlés zsidó származású tagjait akarta listázni, és azt, amikor Magyarország Európai Unióból (EU) való kiléptetése mellett kampányolt, miközben Kovács Béla volt jobbikos EU képviselő az unió intézményei ellen kémkedett.

Latorcai Csaba kifejtette, a Jobbik elnöke szerint a szankciók működnek, miközben Oroszország nem rogyott meg tőlük, Európa viszont igen, és a háború vége sem jött közelebb. Az államtitkár hangsúlyozta, 

Magyarország kormánya békepárti, amíg a Jobbik elnöke „veszélyes hevességéről tett tanúbizonyságot", amikor lengyelországi rakétatámadással összefüggésben a vizsgálatok lezárását megelőzően úgy nyilatkozott, hogy orosz rakéták csapódtak be. 

Az államtitkár azt mondta, Gyöngyösi a háború eszkalációjában érdekelt politikusok táborát gyarapította, majd azt kérte, hogy a Jobbik elnöke ne tegyen háborúpárti nyilatkozatokat, mert a magyar emberek békét akarnak. Idézte Stummer János egykori jobbikos, néhány napja momentumos politikust, aki szerint a Jobbik nem őszinte az emberekhez. – Egyik nap még náci dalokkal üdvözlik a német vendégeiket, máskor pedig provokációs céllal munkaszüneti napon álbejelentéssel akarnak élni egy független hatóságnál – mondta Latorcai Csaba, azt kérve a Jobbiktól, hogy a háború helyett álljanak a béke pártjára és támogassák Magyarország kormányának béketörekvéseit.

Borítókép: Latorcai Csaba (Forrás: KDNP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.